Egy feltételesen szabadlábra helyezett férfi gyújtott fel egy 17 éves lányt

Péntek este egy feltétlesen szabadlábra helyezett 45 éves férfi benzinnel lelocsolt és felgyújtott egy 17 éves lányt – tájékoztat az Adevărul. Az eset Mehedinţi megyében történt.

A lap tájékoztatása szerint az áldozat kritikus állapotban van, lélegeztető géppel tartják életben, testfelületének 80-90 százaléka megégett, első, másod és harmadfokú égési sérülései is vannak. Péntek éjszaka először a szörényvári (Drobeta-Turnu Severin) kórházba szállították, de innen helikopterrel átvitték a craiovai kórházba, ahol jelenleg is ápolják.

Hírdetés

A tudósítás szerint az agresszor ismerte az áldozatot, korábban a lány apjával dolgozott együtt Hollandiában. A 17 éves áldozat néhány nappal ezelőtt erőszak és agresszív viselkedés miatt tett panaszt a férfi ellen, aki péntek esete elment bosszút állni a testvérével és nagymamájával élő lányhoz. Az agresszor egy fejszével a kezében bement az áldozat szobájába, benzinnel leöntötte őt, majd egy öngyújtóval felgyújtotta.

Az áldozat testvérének elmesélése szerint már le volt feküdve, amikor péntek este éjfél előtt 20 perccel sikolyt hallott a testvére szobájából. A férfi után rohant, de az elmenekült. Állítólag a férfi azt kiáltotta neki, hogy hagyja megégni a testvérét, mert megérdemli. A fiú elbeszélése szerint ez után menekítette ki a testvérét a házból a kúthoz, és ott sikerült eloltania, majd értesítette a hatóságokat. A fiú azt nyilatkozta, hogy a támadás nyomán az egész ház lángra kapott, a szomszédokkal oltották el a tüzet.

Az 45 éves agresszort 1994-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután megölt négy embert, köztük egy terhes nőt. 2019-ben engedték feltételesen szabadlábra, aki ez után egy ideig Hollandiában vállalt munkát. Bár a férfi péntek este elmenekült, szombaton a rendőrség elfogta, jelenleg őrizetben van. A Mehedinţi megyei ügyészség gyilkossági kísérlet miatt indított vizsgálatot a férfi ellen. (adevarul.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »