Egy Fehér megyei családnak sikerült leállítania a Szászsebes és Torda közötti autópálya építését

Egy Fehér megyei családnak sikerült leállítania a Szászsebes és Torda közötti autópálya építését

Peres úton sikerült leállítania a Szászsebes és Torda között épülő autópálya építését egy Fehér megyei családnak, akiknek a házuk csak néhány méterre fekszik az épülő autópályától.

A gyulafehérvári Felsőváradja negyedben élő Lăncrănjan család már régóta pereskedik a közúti infrastruktúráért felelős társasággal (CNAIR) és az autópályát építő vállalattal, amiért rettenetes zajban kell élniük az autópálya építkezési munkálatai miatt.

A Lăncrănjan család háza néhány méterre az épülő autópályától. Foto: alba24.roA Lăncrănjan család háza néhány méterre az épülő autópályától. Foto: alba24.ro

A család először az önkormányzattól kérte a munkálatok felfüggesztését, de mivel ott nem jutottak semmire, ezért a törvényszékhez fordultak. November 11-én a Fehér megyei törvényszék helyt adott a család keresetének és arra kötelezte a CNAIR-t és az autópályát építő vállalatot, hogy függesszék fel az építkezési munkálatokat mindaddig, amíg fel nem szerelik előbb azokat a berendezéseket, amelyek megfelelnek a hangszigetelésre vonatkozó előírásoknak.

Hírdetés

Tovåbbå a FehÊr megyei tÜrvÊnyszÊk úgy ítÊlte meg, hogy a Lăncrănjan csalåd 70 ezer eurós anyagi, illetve 15 ezer eurós erkÜlcsi kårt szenvedett, mivel az ÊpítkezÊsi munkålatok megsÊrtettÊk a magåntulajdonhoz Ês a magånÊlethez való jogukat, ezt pedig a CNAIR-nak Ês a pÊnzßgyminisztÊriumnak kell megtÊrítenie szåmukra. A FehÊr megyei tÜrvÊnyszÊk ítÊletÊt az alperesek a fellebbviteli bírósågon tåmadtåk meg.

2018-ban egyĂŠbkĂŠnt a FehĂŠr Megyei KĂśrnyezetvĂŠdelmi ÜgynĂśksĂŠg 50 ezer lejes bĂ­rsĂĄgot szabott ki az autĂłpĂĄlyĂĄt ĂŠpĂ­tő olasz Pizzarotti vĂĄllalatra, amiĂŠrt az ĂŠpĂ­tkezĂŠsi munkĂĄlatok megkezdĂŠse előtt – az előírĂĄsoknak megfelelően – nem telepĂ­tettĂŠk a hangelnyelő paneleket. A vĂĄllalat akkor a bĂ­rĂłsĂĄgon tĂĄmadta meg a kirĂłtt bĂ­rsĂĄgot, mivel ĂĄllĂ­tĂĄsuk szerint kĂŠptelensĂŠg az előírĂĄsok szerinti 50 decibel alatt tartani a zajszintet, mĂŠg akkor is, ha a paneleket az előírĂĄsoknak megfelelően helyezik el. (adevărul/hĂ­rszerk.)

NyitĂłkĂŠp: Alba24.ro


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »