Egy fáradt nap után a legjobb a relaxfotel /X/

Egy fáradt nap után a legjobb a relaxfotel /X/

Nappalink egyik legjobban kihasznált bútordarabja a fotel. Akár egy ülőgarnitúra részeként vagy önmagában is megállja a helyét, mert szeretünk bekuckózva letelepedni, onnan filmet nézni, könyvet olvasni, barátokkal csevegni vagy éppen a magányban elrejtőzni.

A fotel, mint a leggyakoribb bútorunk

A fotelt azért is szeretjük, mert ez amolyan biztonságérzetet ad, hiszen minden oldalról zárt. Hátul a támla, amely sokszor fejtámasszal is kiegészül, oldalt két karfa vagy kartámasz. Sokszor jól esik, ha a fotel meghosszabbításaként egy kisebb szék, hokedli vagy puff érkezik, amelyen megpihenhet fáradt lábunk az aznapi kemény munka után.

Ma már számtalan típus létezik, természetesen a kellően puha, de mégsem süppedős darabok a népszerűek. Jól esik, ha van fejtámla és oldalt kartámasz, hogy minél jobban el tudjunk benne bújni, és kedvenc időtöltésünkre hangolódni.

A relaxfotelek új kategóriája

Az előbbiekben felsorolt szempontokra egy új bútordarabot fejlesztettek ki, ez pedig a relaxfotel, amelyben mind az a kényelem és praktikum együtt megtalálható, amiről korábban csak álmodozni lehetett. A Gemini-Duo pihentető relaxfotel kategóriája jelenleg több különleges bútordarabot is tartalmaz.

Hírdetés

Amikor hazatérve belehuppanunk a fotelünkbe vagy elnyújtózunk a kanapénkon, sokszor elgondolkodunk, hogy milyen jól esne egy lazító masszázs. Az Artus fotel még ezt a luxust is meg tudja nekünk adni. És mindezt akár feltett lábbal élvezhetjük, ha éppen úgy szeretnénk a masszázst igénybe venni.

A masszázsfotelen 8 ponton 5 különböző intenzitással lehet saját magunknak beállítani, hogy hol és milyen masszázst szeretnénk egy fárasztó nap után, és még fűtési opció is található a beállítások között.

Egy régi bútordarab modern átalakításban

Ki ne emlékezne azokra a régi, fából készült hintaszékekre, amelyek a több évtizeddel ezelőtti magyar filmekben láthatóak voltak? Lehet, hogy van olyan szerencsés ember, akinek a családjában volt még ilyen bútordarab, napjainkra már teljes mértékben retrónak számít, holott egy igazán kényelmes, a fotelhez hasonlatosan közkedvelt bútordarabról volt szó akkoriban.

A hintázás általában a gyerekek kedvence, és számos kutatás számol be róla, hogy milyen jó hatással van különböző agyi területekre, ezáltal bizonyos tevékenységekre a hintázás előre-hátra történő billegtetése. Jó lenne, ha a felnőttek is tudnának még hintázni, sok mindenben segítene nekik.

Szerencsére vannak olyan gyártók, amelyek elővették ezt a régi széktípust és felújítva, még modernebb köntösben a puha masszázsfotelekhez hasonló kényelemmel ruházták fel. Aki egy ilyet beszerez, biztos lehet benne, hogy el fog lazulni, akár el is szunyókál egy fárasztó nap után egy lágyan ringatózó hintaszékben. Érdemes kipróbálni a masszázsfotelt is, a relaxfotelekbe azonnal bele fogunk szeretni! (X)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »