Egy évvel a Capitolium ostroma után

Egy évvel a Capitolium ostroma után

A hatalom berkeiben egy év elteltével is arra használják az ostromot, hogy a rettegés kultúráját építsék. Újabb példa ez arra, hogy mértéktelenül felnagyítanak egy fenyegetést, és ezzel bizonytalanságot keltenek a közvéleményben.

0106 Capitolium.jpg

A hisztérikus uralkodó osztálynak nincs szüksége világjárványra ahhoz, hogy szüntelen magas fordulatszámon járassa a riogatás hajtóművét. Az amerikai politikai elit szemrebbenés nélkül, magától értetődően katasztrófává fújta fel a Capitoliumnál tavaly január hatodikán lezajlott tiltakozást.

Hírdetés

A dühödt tiltakozók részvételével lezajlott politikai zavargást szinte nyomban „lázadássá” és belpolitikai terrorcselekménnyé minősítették. Vezető demokrata párti politikusok egyenesen államcsínykísérletről beszéltek, és Oroszországot vélték látni a háttérben. Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke „Putyin bábjainak” nevezte a zavargás résztvevőit.

Mindent megtettek: szakadatlan erőfeszítéssel munkálkodtak azon, hogy kimutassák az Egyesült Államok választott kormányának megbuktatására törő gonosz összeesküvést, és mégsem utal a világon semmi arra, hogy tavaly január 6-án nem egyszerűen dühödt, erőszakos zavargók hatoltak be a Capitolium épületébe. Az FBI és a többi hatóság a legnagyobb igyekezettel sem tudott semmiféle összeesküvés nyomára bukkanni. A Reuters hírügynökség tavaly augusztusi jelentéseszerint „az FBI nem talált elegendő bizonyítékot arra, hogy a Capitolium elleni január 6-ai támadás az elnökválasztás eredményét megváltoztatni akaró összeesküvés eredménye lett volna.”

Amerika kulturális elitje a Demokrata Párt vezetésével karöltve a bizonyítékok hiányával mit sem törődve továbbra is hisztéria-üzemmódban működik. Sőt, az elmúlt év során még meg is szilárdult az a rögeszméje, hogy valamiféle lázadás vagy államcsíny fenyeget. Olyannyira, hogy már nem is igen képes megkülönböztetni a képzelet világát a valóságtól.

A valaha komoly hírforrásnak számító New York Times a polgárháborús veszélyről fantáziáló önnön paranoiájának rabja lett. Kommentárjaiból óhatatlanul azt a következtetést vonják le az olvasók, hogy január 6-án a véres államcsínyeket kísérőkhöz hasonló erőszakos zavargás zajlott le. Újév napján a szerkesztőbizottság a következő címmel közölt állásfoglalást: „Most már minden nap január 6-a van”. Ha valakinek ennyi nem lenne elég, a cikk szövegében is elolvashatja, hogy „Január 6-a nem múlt el; itt van minden nap”. Az írás olyan világot fest elénk, amelyben „A Köztársaság léte van veszélyben”, továbbá „nem becsülhetjük tovább alá az országot fenyegető veszedelmet”. A szóban forgó fenyegetést azok a milliók testesítik meg, akik továbbra is Donald Trumpot támogatják és tagadják a valóságnak azt a változatát, amelyet a New York Times állít eléjük. „Az ilyen veszedelmet” – fúj riadót a szerkesztőbizottság – egyetlen szabad társadalom sem élheti túl, ha a tagadja a fenyegetés létét”.


Forrás:latoszogblog.hu
Tovább a cikkre »