Egy év múlva ülhetünk fel az új buszokra

Egy év múlva ülhetünk fel  az új buszokra

Összesen 24 új elektromos autóbuszt vásárol Sepsiszentgyörgy önkormányzata nagyrészt uniós támogatásból, ezek felét Árkossal közösen. A környezetbarát utasszállítók a megyeszékhelyet és környékét fogják kiszolgálni, az első rend érkezése jövő őszre várható.

Az első tucatnyi új buszra már megvolt a versenytárgyalás, és a gyártásuk is megkezdődött Lengyelországban – közölte Antal Árpád polgármester. Elmondása szerint hat tíz méter hosszú és hat 12 méter hosszú buszra kötöttek szerződést, érkezésük 2023 nyarára-őszére várható. A második tucatra Árkos önkormányzatával együtt pályáztak és nyertek, ezek megvásárlására nemrég írtak alá 39 millió lej értékű finanszírozási szerződést a fejlesztési minisztériummal; a következő lépés a közbeszerzési eljárás meghirdetése lesz. Antal Árpád reméli, hogy ezek a buszok is megérkeznek a jövő év végére, és így az egész Sepsi metropoliszövezetben szennyezésmentes járművekkel utazhatnak az emberek. Az elöljáró szerint Árkoson kívül valószínűleg Illyefalvára és Sepsibükszádra is indítanak majd járatokat, és a városban is bővíteni fogják az útvonalakat.

Hírdetés

Addig azonban még sok egyéb elvégeznivaló is van: meg kell építeni a Multi-Trans helyi szállítóvállalat új depóját Szépmezőn, korszerűsíteni kell a buszmegállókat, köztük két végállomást is, a Gólya utcában és a Kis utca végén (az egykori autóvillamossági vállalattal szemközt); utóbbit új gyalogos és kerékpáros híd fogja összekötni a Nicolae Iorga utcával, ennek építési munkálatai már megkezdődtek. Az idén megvásárolt állomási buszpályaudvar felújítását Antal Árpád elmondása szerint később tervezik, és buszokra is fognak még pályázni a jövőben.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »