Egy év alatt elherdálták lebénult fiuk 164 milliós életjáradékát

Egy év alatt elherdálták lebénult fiuk 164 milliós életjáradékát

Szülei egy év alatt elherdálták az üzemi balesetben megsérült és teljesen lebénult fiú 164 millió forintos életjáradékát. 

A mozgássérült fiatalembernek a kártérítésből semmi nem maradt.

A XVII. kerületi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya a vizsgálati és a bűnüldözési alosztállyal együttműködve sikeresen felderítette az ügyet, és visszaszerezte a pénz jelentős részét – írja a Magyar Rendőség Facebook-oldalán. 

A szövevényes történet tavaly január 20-án kezdődött. A 44 éves D. Attiláné feljelentést tett, mert 2019-ben három hónapon keresztül rendszeresen vásároltak a számlájáról összesen 3 millió forint értékben. Az elkövető, D. Attila a nő volt házastársa, akivel megromlott a kapcsolata, ezért különköltöztek. A férjnek volt egy társkártyája az asszony számlájához, amit továbbra is használt. A gazdaságvédelmi alosztály megkezdte a nyomozást, feltérképezte, milyen pénzösszegeket vettek le. Ekkor szúrt szemet nekik, hogy több alkalommal is vásároltak százezer forintot meghaladó ruhákat, cipőket.

Ezért a bűnügyi osztály együttműködésével elkezdték alaposabban megvizsgálni az ügyet,

ugyanis nem zárhatták ki azt a lehetőséget sem, hogy a pénz bűncselekményből származik.

A nyomozás során észrevették, hogy a számlára érkezett egy 164 millió forintos egyszeri utalás.  Ekkor derült ki, hogy nem a nőnek járt a 164 millió forint, hanem az üzemi balesetben megsérült fiának, aki kártérítést kapott. A fiatalember, mivel nyaktól lefelé teljesen lebénult, nem tudja használni a végtagjait. 

A pénzintézet nem engedélyezte, hogy aláírás nélkül, szóbeli szerződés alapján nyisson bankszámlát, ezért került az anyja nevére és folyószámlájára a pénz, amihez három társkártyát is kaptak. Az egyik az édesanyáé, a másik a nevelőapáé, a harmadik pedig a fiúé volt, bár ő azt egyedül nem tudta használni.

Hírdetés

– A fiatalember teljesen ágyhoz van kötve  A nap 24 órájában biztosítani kell az ellátását, a gondozását, és fizetni gyógyszeres kezelését, tornáztatását, amit speciális ápolónak kell végeznie. A napi költsége mintegy 10-15 ezer forint, amit az életjáradéka fedezett volna élete végéig. A kártérítésből azonban nem maradt semmi, a fiúra csak a pénz töredékét költötték. A szülők a lebénult gyermekük számára csupán egy laptopot és egy ágyat vásároltak, valamint addig biztosították a napi ellátását.

A fennmaradó összeget pedig nagyjából egy év alatt felélték.

A balesetben megsérült fiú úgy tudta, szülei az öccsének vesznek egy kisebb ingatlant, hogy ha majd felnő, legyen egy lakása. Mivel a mozgáskorlátozott fiú nagyon szerette a testvérét, szívesen adott a pénzéből.

Azonban a szülők nem egy, hanem három nagyobb értékű házat vásároltak a tudta nélkül. Vettek még két nagyobb értékű gépkocsit, drága dolgokat és egy kvadot, amit a lebénult fiú soha nem használhat. Amikor a pénz elfogyott, eladták a két korábban vásárolt ingatlant, majd azt az összeget is elköltötték.

A nyomozók kamerán keresztül hallgatták meg az ágyhoz kötött fiút az ügyben. Ekkor tudatosult bennük, hogy ő csak a nevelőapja által elvett 3 millió forintról tud, és nem is sejti, hogy abból a pénzből, ami élete hátralévő részére nyújtott volna anyagi segítséget a számára, már semmi sincs meg. Ekkor kapcsolódtak be a bűnüldözési és a vizsgálati alosztály nyomozói is.

Mindenki számára kiemelt ügynek számított a rendőrkapitányságon, fontos volt, hogy ezt az összeget visszaszerezzék a fiúnak, hiszen ezen múlhat az egész élete.

A rendőröknek sikerült közel 15-20 millió forint értékben tárgyi eszközöket lefoglalniuk, amiket bizonyítottan a fiú életjáradékából vásároltak. Ezek között voltak márkás ruhák, műszaki cikkek, ékszerek, radiátor, telefon, bojler, valamint egy kvad és 2 Audi.

Az egyik ingatlan adásvétele is éppen zajlott, amit sikerült zároltatni a pénzintézettel. 

A fiatalember egy jogi képviselő segítségével tudott bankszámlát nyitni, és erre a számlára fogják majd elutalni a visszaszerzett vagyon értékesítéséből befolyt összeget. 

Mindenki azon dolgozik, hogy a pénzből minél több visszakerülhessen hozzá.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »