Egy európai falu, ami a sharia szerint működik

Egy európai falu, ami a sharia szerint működik

Miközben tavaly óta az európai társadalmon belül egyre nagyobb az elutasítás a muszlim migránsok befogdására, addig Boszniában a hegyek között megbújva egy kis falu teljes lakossága áttért a muszlim szalafita hitre és bevezették a shariát a településen.

Kelet Európában, Bosznia Hercegovinában egy szerpentines út végén található Osve zsákfalu, ami a sharia alapján müködik. A település férfi tagjai között többen Szíriába és Irakba mentek harcolni.

Míg a falu női lakosai teljesen bekendőzve művelik, a földet addig a férfiak a házakat újítják fel. – számolt be a Russia Today tudósítója.

 

 

Hírdetés

A szalafita közösség vezetője Izzat Hadjich sejk, aki korábban rock zenész volt majd a szaúdi irányzatú iszlám szalafizmusra tért át.

Osve település lakói a világtól távol éltek mindaddig, míg a szíriai háború ki nem tört, és a mádiumok felfigyeltek a kis boszniai falura ahonnan dzsihadisták tucatjai mentek a Közel-Keletre harcolni valamelyik terrorszervezet oldalán.

.

Hadjich sejk fatwaban ítélte el az Iszlám Állam tetteit, és eretnek szervezetne minősítette. Állítása szerint ezzel sikerült a férfiak 90%-át visszatartani attól, hogy ne lépjenek be az Iszlám Állam terrorszervezetbe.  Hadijch sejk szerint a falu lakossága békességben él, nincs köztük homoszexuális hajlamú ember, és az elmúlt öt évben nem történt bűncselekmény a településen.

Vladi Azinovits boszniai iszlám szakértő szerint senkit ne tévesszen meg a szalafita sejk ISIS ellenessége. Hiszen a terrorszervezetet azért ítélte el, mert Al-Bagdadi kivált az Al-Kaidából és az ISIS harcban áll a terrorhálózat szíriai ágával a Nuszra Fronttal, akivel a sejk nemcsak, hogy a szimpatizál, de arra buzdítja a híveit, hogy támogassák az Al-Kaida szíriai ágát.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »