Egy euróért kínál házakat egy mesés covid-free kalábriai kisváros

Egy euróért kínál házakat egy mesés covid-free kalábriai kisváros

Nyitókép: Tullio Pronesti

Ahogy Olaszországban lassan visszahúzódik a koronavírus-járvány, úgy a piacon ismét megjelennek azok a festői környezetben elhelyezkedő olcsók házak, amelyekkel új lakosokat próbálnak a térségbe csábítani.

Újonnan a kalábriai régióban fekvő idilli kisváros, Cinquefrondi hozakodott elő egy hihetetlen ajánlattal, melynek keretén belül egy euróért kínál házakat.

Egyetlen koronavírusos esetük sem volt

Michele Conia, a városka polgármester asszonya a CNN-nek úgy nyilatkozott, az egy euróért kínált házakkal nemcsak életet akarnak lehelni a városkába, de egyúttal a házak elhagyatott részeit is szeretnék megmenteni a pusztulástól.

A projektet a „Szépségművelet“ nevet viseli és az a célja, hogy új tulajdonosokat találjon az elhagyatott házaknak.

Hírdetés

A polgármester szerint Cinquefrondi városa covid-free titulussal is rendelkezik, hiszen a város közösségén belül senkinél sem regisztrálták a fertőzést.

Három éven belül fel kell újítani a házat

Conia asszony szerint a városkának van mit kínálnia az új lakók számára. Amellett, hogy a várost az Aspromonte nemzeti park veszi körül két tengerre is kilátást nyújt – a Ión- és a Tirrén-tengerre, emellett a tengerpartok 15 perces autóútra találhatók.

A város további vonzóerejének számít a helyi folklór és az ízletes olasz konyha.

A házvásárlás egyetlen feltétele az, hogy az új tulajdonosnak három éven belül rekonstruálnia kell a házat, máskülönben 20 ezer eurós bírságot rónak ki rá.

An Italian town that declared itself "Covid-free" is selling $1 houses https://t.co/AxS8W22EpN pic.twitter.com/Q3wrQYYC8L — CNN (@CNN) June 10, 2020

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »