Egy elhagyatott meteorológiai állomásra beköltözött jegesmedvéket örökített meg egy orosz fotós (képek, videó)

Egy elhagyatott meteorológiai állomásra beköltözött jegesmedvéket örökített meg egy orosz fotós (képek, videó)

Nyitókép: dmitrykokh.com

Dmitrij Koch orosz fotográfus egy magával ragadó fotósorozatot tett közzé azokról a jegesmedvékről, amelyek elfoglalták az Oroszország és Alaszka között elhelyezkedő Koljucsin-szigett elhagyatott meteorológiai állomásának épületeibe költöztek be – számolt be a Petapixel.

Koch tavaly szeptemberben a Csukcs-tengerben található szigetek között utazott.

„Ez az orosz Északi-sarkkör legkeletibb része, ahova nagyon nehéz eljutni, viszont feledhetetlen. A part mentén egy vitorlás hajón utaztunk, és mintegy kétezer kilométert tettünk meg az érintetlen vidék körül, ahol az időben elveszett falukat, különböző állatokat, és életteli teli tenger láttunk“

– mesélte Koch.

Hírdetés

A fényképész eredetileg a jegesmedvékről híres Wrangel-szigetre készült, azonban a hideg nyár miatt 2021-ben nem voltak medvék a szigeten.

 „A természet azonban mindig ad neked olyat, amire nem számítasz. Amikor a Koljucsin-sziget körül hajóztunk, az elhagyatott épületek ablakában mozgást láttunk. Mikor közelebb mentünk, láttuk, hogy jegesmedvék“

– tette hozzá.

A fotográfus elmondása szerint az elhagyatott meteorológiai állomás elhagyatott épületeiben még sohasem figyeltek meg jegesmedvéket. A fotósnak sikerült lencsevégre kapnia a lezserül pózoló, ablaknak támaszkodó medvéket az omladozó épületben.

Koljucsin-szigetén a 20. század 30-as éveiben hoztak létre meteorológiai állomást, amit a 90-es években elhagytak.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »