Egy életünk, egy hazánk (?)

Egy életünk, egy hazánk (?)

Nemcsak az a fontos, hogy képesek vagyunk már összefogni a kormány ellen, hanem az is, hogy közös ajánlatunk van az országnak – írta a közösségi oldán Karácsony Gergely főpolgármester.

Hazánk legnépszerűbb politikusa már 9 évvel ezelőtt, a magyar közéletben elsőként javasolta az ellenzék teljes körű összefogását a Fidesszel szemben. Akkor szinte senki nem értett egyet vele, de azóta sok minden megváltozott, az ország állapota pedig sokkal rosszabb lett.

Karácsony Gergely úgy folytatja, hogy a véleményének akkor helyt adó Népszabadságot kivégezte a Fidesz, a szabad sajtó többségét felvásárolta a Fidesz, a független intézményeket megszállta a Fidesz, közpénzből hatalmas magánvagyonokat halmoztak fel, az oktatást lerohasztották, és ma csak reménykedhetünk, hogy az agyongyötört egészségügy meg tud birkózni a szörnyű járvánnyal.

Hírdetés

A harminc éves önkormányzatiságra pedig kiadták a kilövési engedélyt. A köztársaság, a szabad és egyenlő polgárok békés együttélését szolgálni hivatott állam halott. De nem csak a kormány változott, hanem szerencsére az ellenzék is – írta Karácsony Gergely.

Ehhez persze sokat kellett változni az ellenzéknek is, a a baloldalnak nyitottabbá kellett válni a nemzeti kérdésekre, a jobboldalnak zártabbá a kirekesztésre, és mindannyiunknak elfogadóbbá egymás értékeire – tette hozzá a főpolgármester.

Mint írta, az ellenzéki pártvezetők között tegnap létrejött megállapodás a közös ellenzéki indulásról történelmi lépés.

Borzasztó nehéz volt idáig eljutni. De akárhogy is: egy életünk van, és egy a hazánk. Ezért tettük. Büszke vagyok rá, hogy a részese lehettem – írta Karácsony Gergely.

Karácsony már 2011-ben javasolta a teljes összefogást


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »