Egy egyszerű trükkel megnyirbálják a fizetésük

Tízezreket bukhatnak fizetésükből a kormánytisztviselők a jövőben. A Magyar Nemzet azt írja: a vezető beosztásúak esetében akár százezres nagyságrendű is lehet az illetmény-csökkenés a háttérintézmények beolvasztásával.

A lap szerint egyszerű trükkel: átsorolással érheti el a kormány, hogy a jelenleg a központi államigazgatásban dolgozók kevesebbet keressenek. Ugyanis, ha a minisztériumi háttérintézményeknél dolgozók a megyei, vagy a járási kormányhivatalok szervezetébe kerülnek, akkor úgy csökkenhet az illetményük, hogy közben kormánytisztviselők maradnak. Sajtóhírek szerint a 73 érintett intézmény sorsáról maga Orbán Viktor, miniszterelnök dönt majd heteken belül.

Hírdetés

A dolgozói érdekképviselet hivatalos értesítést nem kapott a kormánytól. „Először is, nem kaptunk erről hivatalos tájékoztatást, szeretnénk leírva látni, mert egyáltalán nem lehet ilyen kérdésekről elméletben beszélni. Gondolni lehet, hogy majd az országos főhatóságtól, akik ugyebár Budapesten vannak helyileg, és az ott dolgozóknak is Budapesten van a megélhetése, lakhatása és a családja, hogy lesz megyei munkavállaló, az már egy nagy kérdés Magyarországon. Mert itt a mobilitás, a munkaerő-mobilitás, a lakhatás és az ezzel kapcsolatos kiadásoknak a finanszírozása az állam részéről eddig is nagy problémákat vetett föl” – fogalmazott Boros Péterné.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »