Egy DAC-játékos kapott helyet Marco Rossi keretében

Egy DAC-játékos kapott helyet Marco Rossi keretében

Willi Orban, Holander Filip és Baráth Botond is meghívót kapott a férfi A-válogatott Görögország és Észtország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre készülő keretébe, amelynek a legutóbbihoz képest hárommal több tagja van. A játékosok vasárnap este találkoznak Telkiben – számolt be a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos oldalán.

A Nemzetek Ligája harmadik és negyedik játéknapjára készülő csapatnak ezúttal tagja lesz Gyurcsó Ádám, Nagy Dominik, valamint Németh Krisztián is.

Marco Rossi ezúttal is a szokásos elvek mentén választotta ki a nagyjából 50 megfigyelt játékos közül azokat, akikre az októberi két mérkőzésen számít.

A keret tagjai:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Gróf Dávid (Budapest Honvéd)

Védők:

Baráth Botond (Budapest Honvéd)
Bese Barnabás (Le Havre)
Fiola Attila (Mol Vidi FC)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Lang Ádám (CFR Cluj)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Willi Orban (RB Leipzig)
Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)

Hírdetés

Középpályások:

Kalmár Zsolt (DAC)
Kleinheisler László (FK Asztana)
Kovács István (Mol Vidi FC)
Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
Nagy Dominik (Legia Varsó)
Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)
Pátkai Máté (Mol Vidi FC)

Támadók:

Eppel Márton (Kajrat Almati)
Gyurcsó Ádám (Hajduk Split)
Holender Filip (Budapest Honvéd)
Németh Krisztián (Sporting Kansas City)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)
Varga Roland (Ferencváros)

A három újonc közül minden bizonnyal Willi Orban meghívása okozhatja a legnagyobb meglepetést. A magyar válogatottba történő szerepeltetésének lehetősége először Bernd Storck fejében fordult meg, akkor azonban a középhátvéd még azt mondta, megfontolt, jó döntést szeretne hozni azzal kapcsolatban, hogy mely nemzeti együttesben szeretne szerepelni, hiszen a német és a lengyel együttest is választhatta volna.

Később Georges Leekens is szerette volna meggyőzni Orbant arról, hogy legyen tagja a keretnek, ám a játékos csak nemrégiben hozta meg végleges döntését. Marco Rossi szövetségi kapitány a napokban megkereste a hátvédet, aki arról tájékoztatta, örömmel játszana a magyar válogatottban.

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, Athénba pedig csütörtökön délelőtt utazik el a csapat. A görög fővárosból egyenesen Tallinba, az Észtország elleni mérkőzés helyszínére utazik a válogatott.

mlsz.hu

Nyitókép: mlsz.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »