Egy csehországi tábor is "menekültek" dühöngésétől volt hangos – ki akartak törni

Ötven-hatvan külföldi állampolgár megpróbálta elhagyni a Prágától 70 kilométerre északra fekvő Belá pod Bezdezemben lévő migrációs tábort csütörtök délután – jelentette a cseh közszolgálati televízió. A bevándorlók megrongálták a tábor két kapuját, de a bekerített területet nem sikerült elhagyniuk.

"A rendőrség ura a helyzetnek. Az emberek fokozatosan visszatérnek szállásaikra. Tárgyalni fogunk velük, hogy megállapítsuk, miről volt szó. Valószínű, hogy valamilyen követeléseik vannak" – mondta Milan Chovanec belügyminiszter a televíziónak.

Katerina Rendlová, a cseh idegenrendészet szóvivője szerint a migránsok az ellen lázadtak fel, hogy nem hagyhatják el a tábor területét. "Szabad elmenetelt követeltek. Megrongáltak két kaput, de a tábor kerítésén nem sikerült átjutniuk" – közölte a szóvivő. Mint mondta, a hasonló lázadások, tiltakozások gyakoriak a táborokban. "Most is ez történt. A menekültek nem szeretnék, hogy a hatóságok kiadják őket annak az országnak, ahonnan elmenekültek" – fűzte hozzá.

Hírdetés

A 270 ember elhelyezésére alkalmas Belá pod Bezdezem-i táborban jelenleg azok a külföldiek vannak, akiknek a visszatoloncolásáról már döntöttek a cseh hatóságok.

A tábort a kilencvenes évek közepén hozták létre a délszláv háború menekültjei számára. A cseh belügyminisztérium a közelmúltban közölte, hogy tekintettel a jelenlegi migrációs hullámra, a tábor befogadóképességét a jövő év végéig 400-ra bővítik.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »