Egy cseh politikus durván beszólt a szlovéneknek

Egy cseh politikus durván beszólt a szlovéneknek

Nyilvános bocsánatkérésre szólították fel pénteken az Európai Parlament (EP) szlovén képviselői kollégájukat, Alexandr Vondra cseh képviselőt, aki egy szerdai Twitter-bejegyzésével szerintük súlyosan megsértette a szlovéneket – írta szombati kiadásában a Právo című cseh független napilap.

Vondra, aki nagy futballrajongó, és a prágai Slavia csapatának elkötelezett szurkolója, szerda este a dán Midtjylland és a Slavia európai kupa mérkőzésen a szlovén bíró által megítélt, majd megismételtetett, vitatott büntető után azt írta a Twitteren:

Damir Skomina szlovén bíró néhány perccel a mérkőzés vége előtt, a Slavia továbbjutását biztosító 1:1-es állásnál büntetőt ítélt meg a hazaiak számára. A tizenegyest a Slavia kapusa hárította. Skomina ekkor a videóbíróhoz fordult, majd rá hivatkozva megismételtette a büntetőt, amelyet ezúttal a dánok már értékesítettek. A Slavia tiltakozott majd összeomlott, és a 4:1-es végeredmény a Midtjylland továbbjutását jelentette.

– olvasható a felszólításban, amelyet az össze szlovén EP-képviselő aláírt.

Hírdetés

Alexandr Vondra a szlovén képviselőknek megüzente: a jövő héten Brüsszelben mindent megmagyaráz nekik.

– mondta a politikus a Právonak.

A polgári demokrata (ODS) európai képviselő szavait cseh politikusok is bírálták és elítélték. „Egyetlen nemzet sem érdemli meg, hogy ilyen durva és általánosító módon ítéljék el” – jelentette ki Miroslav Kalousek, az ellenzéki TOP 09 képviselőházi frakcióvezetője.

– üzente meg Vondrának Mikuláš Peksa, az Európai Parlament cseh kalózpárti képviselője.

Alexandr Vondra 1990 után egy ideig Václav Havel cseh elnök tanácsadója volt. A 2000-es évektől kezdve fontos tisztségeket viselt: volt Csehország washingtoni nagykövete, külügyminiszter, védelmi miniszter, a cseh felsőház képviselője. 2019-től EP-képviselő. Kijelentéseivel, megállapításaival gyakran keltett feltűnést, sőt olykor botrányt is. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »