Egy civil ruhás rendőrnőt is megfogdostak a nadrágján keresztül

Külön rendőrségi csoport nyomoz az ügyben, az önkormányzat válságtanácskozást hívott össze. Hasonló eseteket jelentettek Hamburgból és Stuttgartból is.

Magyar Menedék - Badiny

Hírdetés

Egy ezer férfiból álló társaság molesztált és rabolt ki nőket szilveszter éjszaka a kölni főtéren, írja a Deutsche Welle és a Welt. A helyi rendőrség nyilatkozata szerint „ez egy teljesen új dimenziója a bűnözésnek”. Wolfgang Albers városi rendőrkapitány szerint erősen részeg, arabnak és észak-afrikainak kinéző férfiakról van szó.

A hatóságok 90 panaszt kaptak, ebből egy azt állítja, hogy nemi erőszakot is elkövetett a társaság. A rendőrség arra számít, hogy további bejelentések is érkeznek majd. Egy civil ruhás rendőrnőt is megfogdosott a nadrágján keresztül az egyik elkövető. Albers a dpa hírügynökségnek azt mondta, az incidensek tűrhetetlen állapotokat jeleznek, és a rendőrség külön csapatot állított össze, hogy kezeljék a helyzetet.

A kölnihez hasonló esetekről adott hírt a német sajtó Hamburgból és Stuttgartból. Előbbi városban szilveszter éjjelén fiatal férfiak hordákba verődve „vadásztak” nőkre, inzultálták, fogdosták és meglopták őket Hamburg vigalmi negyedében; a Bild szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy az elkövetők javarészt külföldi férfiaknak tűntek, feltehetőleg észak-afrikaiak voltak. A rendőrségre eddig hat feljelentés érkezett, az áldozatok 18 és 24 év közöttiek.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »