Egy cikk miatt országos elfogatóparancsot adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen

Egy cikk miatt országos elfogatóparancsot adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen

A kormányközeli Pesti Srácok pénteken közölte, hogy nemrég országos elfogatóparancsot és körözést adott ki főszerkesztő-helyettesük, Szarvas Szilveszter ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy, a Czeglédy-ügyhöz kapcsolódó rágalmazási ügyben.

Az újságíró arccal és névvel, személyes adataival együtt felkerült a police.hu-ra is, amiről a lap készített egy képernyőképet:

A szerkesztőség cikkében közölte, hogy a körözésről és az elfogatóparancsról nem tudtak semmit, arról egy olvasójuktól értesültek. Az esetet követően a lap ügyvédje, Balsai István a Pesti Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója előtt a bírói szabálytalanságokat ismertetve elérte, hogy már február 19-én visszavonják a Szarvas Szilveszter elleni országos elfogatóparancsot.

Hírdetés

Az ügy részleteiről azt írják, hogy a rágalmazási perben az első tárgyalást 2018. október 12-ére tűzte ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amelyre Szarvas Szilveszter idézést is kapott, de Balsai István jóval a tárgyalás előtt jelezte, hogy akkor Székelyföldön fontos programja van, így a tárgyaláson nem tud majd megjelenni. Ezért az ügyvéd egy új tárgyalási nap kitűzését kérte, ám állítólag sem Szarvas Szilveszter, sem pedig az ügyvéd nem kapott újabb idézést a bíróságtól.

Ehelyett a lap szerint a bíró újabb idézés nélkül az újságíró rendőrség általi előállítását kérte 2019. január 23-ra, az újabb tárgyalásra.

A rendőrök viszont nem jártak sikerrel, Szarvas Szilvesztert aznap lakcímén kereste a rendőrség, hogy előállítsa, de ő a szerkesztőségben dolgozott, így a rendőrség nem tudta előállítani és a bíróságra vinni. Családja állítja, hogy az őt kereső rendőrökkel sem találkoztak.

A kormányközeli lap bírálja, hogy a bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben többször, de minimum kétszer idézni kell a tárgyalásra az érintetteket, és csak utána lehet rendőrség általi előállítást elrendelni, majd körözést kiadni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »