Egy cigány bőkezűbb gyártási támogatást kapott Vajnáéktól, mint a Saul fia – A rasszizmus szívás-videókból ismerős lehet

Egy cigány bőkezűbb gyártási támogatást kapott Vajnáéktól, mint a Saul fia – A rasszizmus szívás-videókból ismerős lehet

A Filmszakmai Döntőbizottság 250 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a cigány Bogdán Árpád Genezis címmel készülő második játékfilmjére – derül ki a "Magyar" Nemzeti Filmalap hétfői MTI-tájékoztatójából. Összehasonlításul: a Saul fia 205 millió forintos gyártási támogytást kapott a zsidó filmalaptól – ami persze az utómunkálatokkal, "szakmai támogatással" etc. a végén elérte a 310 millió forintot. Hogy a magyar tematikájú filmek mennyit kaptak? Lásd kapcsolódó anyagaink között…

Mint írják, Bogdán Árpád színházi rendezéseit és rövidfilmjeit követően 2007-ben Boldog új élet című első mozifilmjével tűnt fel. Az önéletrajzi elemekkel átszőtt alkotás számos rangos szakmai díjat nyert, a nemzetközi közönség a Berlinálén láthatta először, majd világszerte több filmfesztiválra kapott meghívást.

A Genezis címmel készülő film története három szálon fut. A forgatókönyvet, melyen a "bibliai teremtéstörténet motívumai vonulnak végig", az irodalmi munkássága révén, bár leginkább "A rasszizmus szívás" című propagandasorozatból ismert Bogdán Árpád írta. A történet végső formáját a nemzetközi ScriptEast, majd a Filmalap forgatókönyv fejlesztési csapatának közreműködésével nyerte el.

A Genezis generációs problémát jár körül. A család fogalmát három, a mai Magyarország legkülönbözőbb társadalmi közegéből érkező ember történetén keresztül közelíti meg. Az események középpontjában egy sikeres nagyvárosi ügyvédnő, egy "archaikus roma közösségből" származó kisfiú, és egy magányos, titokzatos kamaszlány áll.

Az októberben kezdődő 35 napos forgatás autentikus magyarországi helyszíneken valósul meg. A hivatásos színészek mellett számos amatőr szereplő fog feltűnni a filmben. A gyártás előkészítése, főként – mint fogalmaznak – "a roma telepek zárt világának hiteles megjelenítésére való felkészülés", több mint két éven át tartó folyamat volt.

A Mirage Film és a Focus-Fox koprodukciójában készülő Genezis a tervek szerint 2017 tavaszára készül el, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.

(MTI nyomán)

Bogdán munkásságáról:

Hírdetés

"A romák már akkor itt voltak, amikor a magyarok még valahol Levédiában ették a szárított lószart"

Ami valóban szívás: a magyarellenes rasszizmus lelepleződése négy videóban

Egy újabb frappáns válasz A rasszizmus szívás c. videosorozatra

Újra látható: A valóság az igazi szívás – egy válaszvideó a cigóknak

Oscar-gála: szokás szerint egymást díjazták a zsidók – magyar film idén sem kapott elismerést

A zsidó és cigány filmeknek köszönhetően már nem csak a bőgatya és a fütyülős barack jelenti a magyar kultúrát

Veszettül várt napi agymosás: itt a "Gárda-film" előzetese – Vajnáék eddigi legdrágább propagandája

Jobbikos politikusok a filmművészet holokausztiparosítása ellen – Izraelben is élénk visszhangja van

Ide jutottunk: buzi focistákról és "a vidék homofóbiájáról" szóló film "képviseli" hazánkat a Berlinálén

Holokauszt, homokosok, nácik és rasszisták – a "nemzeti" Fidesz esete a filmgyártással

Csak a zsidók kaptak pénzt a Vajna-féle "Nemzeti" Filmalapból – minden magyar téma elutasítva


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »