Egy balatoni település kitalálta a maga "mentőshamburgerét"

Egy balatoni település kitalálta a maga "mentőshamburgerét"

Hamarosan befejeződik a Szigligeti vár felújítása, már a nyarat tervezik.

A 760 éves Szigligeti Várat fenntartó önkormányzat ingyenes belépést biztosít azoknak, akik igazolni tudják, hogy az Országos Mentőszolgálat dolgozói – közölte Balassa Dániel, a település polgármestere a hirbalaton.hu-val. Az ajándékjegy a közvetlen családtagoknak is érvényes.

A polgármester elmondta: így szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a mentődolgozók kipihenhessék a járvány miatti túlterhelésüket.

Balassa Dániel arról is beszámolt, hogy hamarosan befejeződik a vár fejlesztése, amely 470 millió forintba kerül. Az összeghez az önkormányzat is hozzájárult az emelkedő árak okozta többletköltségek fedezésével.

Hírdetés

A munkálatok utolsó fázisaként még zajlik a felső-várban nyolc kiállítótér kialakítása és berendezése. Nyárra megnyitnak az új, interaktív kiállítások, amelyek az erődítménynek és környékének, valamint a balatoniaknak a történelmét és életét mutatják be.

Tavaly az építkezés miatt közel fél évig zárva volt az egyébként egész évben nyitva tartó vár, amit a június végi nyitás után tömegek látogattak. A nagyjából 150 ezres látogatói szám megfelel az éves statisztikáknak, vagyis fél év alatt vonzott annyi vendéget a vár, mint máskor egy teljes esztendőben,

A tervek szerint nyáron koncertek, harci játékok, kézműves vásár is lesz, ha a pandémia ezt megengedi.

A polgármester elmondta, hogy idén 900 éves Szigliget, mivel nevét a 900 évvel ezelőtt íródott almádi monostor alapítólevelében említették először. A képviselőtestület úgy döntött, 900 fát ültetnek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »