Egy asszony és tizennégy gyerek

Egy asszony és tizennégy gyerek

Egy család, amelyet tényleg a végsőkig meghurcolt a kommunista rendszer. Sárosi Bálint-interjú. Máshol eurómilliós projekt, itthon egy pap lelkesedése elég volt, hogy az evangélium az okostelefon-nemzedékhez is eljusson. Schobert Norbert-portré. Szombaton Magazin!

„Ez mind igaz, sok méltatlan támadás érte már a miniszterelnököt életében, de aligha ő szorul most védelemre. Szóval gondoljunk bele: vajon Orbán Viktor, aki egy komoly ember, az egyik kereskedelmi tévécsatorna bulvárhírei közül a parlamenti vita szintjére emelte volna-e egy kiégett transzvesztita sikamlós élménybeszámolóját, ha mögötte nem lett volna sokkal határozottabb stratégiai szándék? Persze, magunktól is sejtjük, hogy volt.” (György Zsombor)

Ez csak egy idézet a sok izgalmas cikkünkből. Keresse a Magyar Nemzet Magazint minden hétvégén az újságárusoknál!

 

Hírdetés

 Óbecse, Szeged, Ebes, Szeged, Kreuzkirchen, Florida: ezek a fő helyszínei annak a családregénynek, amelyet egy magyar család kénytelen-kelletlen végigélt 1945-től máig. Ha valakit meghurcolt a kommunista rendszer, az Amerikában élő Margit nénit és övéit feltétlenül. Történetükkel a kom­munizmus áldozatainak emléknapján sorstársaikra is emlékezünk.

Kilencvenkét éves. Sárosi Bálint az életerejét, egész­sé­gét saját bevallása szerint annak is köszönheti, hogy gyerekkorától kezd­ve kapált, kaszált és aratott. A Szé­kelyföldről indult, majd Budapesten Eötvös-kollégista lett, kutatóként szinte az egész világot bejárta. Könyvet írt a hangszeres magyar népzenéről, a cigányzenéről, nótáskönyvet szerkesztett.

Akad olyan Hongkongban dolgozó magyar, akit már csak a Horváth István Sándor zalalövői plébános által fejlesztett internetes és mobilos evangéliumszolgáltatás köt az anyanyelvé­hez, mások egyenesen a napi online evangélium hatására tértek meg. Horváth István szerény ember, bevallása szerint ő csak teszi a dolgát; igaz, néhány segítőjével hatalmas munkát végez: ugyanezt Németországban hárommillió eurós projekt, Amerikában pedig kétszáz főt foglalkoztató cég révén valósítják meg.

Schobert Norbert igazi rejtvény. Hihetetlen rajongással beszél róla mindenki, aki ismeri, a tőzsdei malőrt viszont nem mossa le magáról. Mostanság internetes bejegyzései is furcsák, érthetetlen, miért közöl olyan híreket, amelyek finoman szólva gya­núsak. Megpróbáltuk megfejteni, mi motiválja a fitneszgurut.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »