Egy apát és kislányát nyelte el a Nyékládháza melletti Gólem-tó

Egy apát és kislányát nyelte el a Nyékládháza melletti Gólem-tó

Percek alatt vált rémálommá egy család békés vakációja péntek késő este.

A négytagú család aznap érkezett a Borsod megyei Nyékládháza melletti bányatóhoz. A hely népszerű a környékbeliek között, hiszen remek horgász- és fürdőhely is egyben. Az iskola végeztével ideérkeztek a szülők két gyermekükkel – írja a Blikk.

Az éjszaka közeledtével mindannyian nyugovóra tértek: az anya és nagyobbik gyermekük a sátorban húzódott meg, míg az apa és kislányuk a kocsiban rendezkedtek be. Az autóval közel a vízhez, egy fa tövében parkoltak le – vélhetően az árnyék miatt.

Éjjel 11 óra környékén azonban a kocsi elmozdult a helyéről, majd pár métert gurult előre, egyenest a vízbe, ahol a parttól nem messze azonnal elsüllyedt, három méter mélyen állt meg.

Hírdetés

– A rendőrök reflektorokkal világították be a tavat, egész este itt voltak. Később tudtuk meg, hogy ketten életüket vesztették – nyilatkozta a Blikknek egy, a neve elhallgatását kérő horgász. – A család másik fele a parttól jóval feljebb sátorozott. Szegény asszony sokkos állapotban volt, amikor láttam. – Hozzátette: három horgász is igyekezett segíteni, ám a lehúzott ablakok miatt bizonyára hamar betódult a víz, így nem jártak sikerrel.

"Ottjártunkkor még jól látszódtak a baleset nyomai: a kocsi helyén a fű lelapult; az előtte álló bokrok pedig félig letörtek a helyükről, de még egy éknek farigcsált fadarab is egyedül árválkodott a kocsi helyétől nem messze" – fogalmaz a lap.

Egyelőre rejtély, hogyan tudott elmozdulni az autó a helyéről. Az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság indított vizsgálatot.

20 méter mély a Gólem-tó

Könnyen elképzelhető, hogy tovább is csúszhatott volna a kocsi a tó fenekére. A lap információi szerint bár az autó csupán három méter mélyre süllyedt el, a hullámok tovább is sodorhatták volna az átlag tíz méteres mélységbe. A Gólem-tó legmélyebb pontja egyébként 20 méterre van a felszín alatt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »