Egy anyamedve támadt rá két természetvédelmi őrre, az egyik meglőtte kollégáját

Egy anyamedve támadt rá két természetvédelmi őrre, az egyik meglőtte kollégáját

Medve támadt rá az Állami Természetvédelmi Hivatal (ŠOP) munkatársaira. Eddig tisztázatlan körülmények között az egyik természetvédelmi őr lőtt sebet szerzett – számolt be a közösségi oldalán a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság.

Az esemény vasárnap délelőtt történt a Polyána (Poľana) hegységben, a Kyslinkyhez közeli erdőben, ahol az Állami Természetvédelmi Hivatal két munkatársa dolgozott. A rendőrség szerint a férfiak egy anyamedvét és két bocsot vettek észre az erdőben, miközben a medve hirtelen a férfiak felé rohant. Amikor az állat megközelítette a 7 métert, az egyik alkalmazott rálőtt a medvére.

„Eddig tisztázatlan körülmények között a természetvédelmi őr a medve helyett a kollégáját lőtte meg. A sebesült férfit sérüléseivel a besztercebányai kórházba szállították. A rendelkezésre álló információk szerint lábsérülést szerzett a vádlija területén“

Hírdetés

– közölte a rendőrség.

Az esetet a Zólyomi Rendőrkapitányság Járási Osztályának munkatársai dokumentálták, miközben gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A férfi legálisan birtokolt fegyverből lőtt. A fegyvert és a fegyverhez tartozó töltényeket a birtokos átadta büntetőeljárás lefolytatására. Az ügy vizsgálata továbbra is folyamatban van.

A kórház szóvivőjének közlése szerint a meglőtt férfi állapota stabil.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »