Egy angol iskola a „rasszista” Churchillről egy néger focistáéra változtatja nevét a „sokszínűség” jegyében

Egy angol iskola a „rasszista” Churchillről egy néger focistáéra változtatja nevét a „sokszínűség” jegyében

Egy londoni iskola megváltoztatta egyik épületének nevét, a korábbi Churchill House-t egy néger focista után keresztelik el, miután a színes bőrű diákok panaszkodtak, hogy nem elég „sokszínű” az intézmény.

A richmondi Holy Trinity Church of England Primary School a Churchill nevet Marcus Rashford, egy 24 éves „angol” labdarúgó nevére cserélte.

„A gyerekek az egész iskolában arra törekedtek, hogy az iskolaházak néhány nevét megváltoztassák, hogy változatosabbak legyenek” – jegyezte meg az iskola, hozzátéve: „Örülünk, hogy a névváltoztatásokat a Fekete Történelem Hónapján jelenthetjük be.

Az iskola átnevezte a Harry Potter-író J. K. Rowlingról elnevezett házat is, feltehetően azért, mert az egyébként liberális Rowling bűnös abban, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy csak két biológiai nem létezik.

Hírdetés

Az iskola igazgatója, Alison Bateman kifejtette: „Az iskolánk házneveinek megváltoztatása olyan tevékenység volt, amelyet a gyerekeink már tavaly elkezdtek megvitatni, mivel úgy érezték, hogy a nevek nem tükrözik iskolánk sokszínű közösségét”. Bateman hozzátette azt is, hogy „fontos, hogy a gyerekek hangját meghallgassák, ezért támogattuk a döntésüket, hogy a házneveink a sokszínűséget, az egyenlőséget és a környezetet tükrözzék.”

Bár az igazgató azt állította, hogy a szülők egyetértettek a változtatásokkal, a Daily Mail interjút készített néhány olyan szülővel, akik nyilvánvalóan nem.

Az egyik szülő így nyilatkozott: „Sokunkat eléggé megdöbbentett, hogy az iskolavezetés úgy döntött, hogy Churchill és Rowling hozzájárulása megérdemli, hogy kitöröljék a nyilvántartásból anélkül, hogy akár csak konzultáltak volna a szülőkkel”. A szülő hozzátette: „Vélhetően ez a két nemzeti személyiség által elkövetett állítólagos gondolatbűncselekmények miatt történt meg” – írta meg a Summit News.

A színesedő nagy-britanniai demográfiai összetételt mutatja, hogy a világtörténelem egyik legnagyobb antifasisztáját, a második világháborús németellenes uszítót, Winston Churchillt egyre gyakrabban vádolják meg rasszizmussal és „fehér felsőbbrendűséggel” a most felnövő generáció fehérgyűlölő nebulói.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »