„Egy a hitét gyakorló muszlim nem lehet az Egyesült Államok hűséges állampolgára”

„Egy a hitét gyakorló muszlim nem lehet az Egyesült Államok hűséges állampolgára”

Közel harminc amerikai városban tartanak vasárnap úgynevezett saríaellenes meneteket – számolt be róla a The Guardian. Lesznek demonstrációk New Yorkban, Atlantában és Dallasban is. A tüntetéseket az Act for America szervezi, amely állítása szerint az emberi jogok megsértésével szemben szólal fel, a Southern Poverty Law Center szerint viszont muszlimellenes gyűlöletcsoport. Az NBC News azt írja, az Act For Americának több mint 525 ezer tagja van, és szoros szálak fűzik Donald Trump amerikai elnökhöz.

Vagy épp a bevándorlókhoz: ironikus módon ugyanis az Act for Americát egy libanoni menekült, Brigitte Gabriel alapította 2007-ben, azt állítva, hogy az iszlám összeegyeztethetetlen az amerikai törvényekkel. „Egy a hitét gyakorló muszlim, aki ötször imádkozik egy nap, és aki hisz a Korán tanításában, az nem lehet az Egyesült Államok hűséges állampolgára” – állította 2007-ben. Gabrielnek személyesen is volt már módja találkozni az akkor még az elnökségért küzdő Donald Trumppal. Azóta már a Fehér Házba is ellátogatott.

Hírdetés

Százhuszonkilenc országos és helyi szervezet fejezte ki aggodalmát a vasárnapi demonstrációk kapcsán, sürgetve a polgármestereket, hogy ítéljék el a meneteket. A vonulások ráadásul egybeesnek a muszlimok böjti hónapjával, a ramadánnal is. Egy tüntetést már le is mondtak Portlandben, ahol a múlt hónapban két olyan férfit késeltek meg, akik nőket védtek egy, a fehér faj háttérbe szorítását különösen nehezen viselő, muszlimellenes szidalmakat kiabáló támadótól.

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »