Egy 200 millió éves cipőlenyomat átírhatja a történelmet?

A rejtélyes tárgyat 1917-ben fedezték fel és meghökkentő, de 200 millió éves. A mikrofotografikus elemzés teljesen egyértelműen kimutatta, hogy egy jól elkészített, kézzel varrt bőrdarabbal mutat hasonlóságot, és valaha emberi lábfejen hordták. A fényképek bizonyították az öltések roppant simaságát, az egyik helyen dupla öltésű volt, s a cérna csavarodása is tisztán kivehető volt.

 

 

Számtalan olyan rejtélyes felfedezést tettek már a múltban, melyek rámutattak annak a lehetőségére, hogy a modern ember sokkal korábban is élhetett a Földön, mint azt a tudósok eddig feltételezték.

 

Sok tudós „ooparts” néven, vagyis oda nem illó tárgyi leletek címén hivatkozik ezekre a rejtélyes tárgyakra, melyek a főáramlathoz tartozó tudósok által felállított határokat feszegetik, s mindent megkérdőjeleznek, amit eddig a földi életről és a modern emberiségről tudtunk.

 

A titokzatos és némiképp ellentmondó felfedezés egy nevadai bányavállalat egyik alkalmazottjához, név szerint Albert E. Knapphez kötődik, aki több mint száz évvel ezelőtt tette pontosan 1917. januárjában.

 

A  creationism.org oldalon található cikkben egy Mr. Knapp – a felfedező – által írt levelet találunk, mely 1917. január 15-én kelt.

 

„A dombról leereszkedve figyelmemet egy kövület keltette fel, mely fosszíliájával felfelé hevert a sziklatörmelékek között. Felemeltem és zsebre tettem, hogy majd később megvizsgálom. Ennek a vizsgálatnak köszönhetően jutottam arra a következtetésre, hogy ez egy cipősarokból származó réteg lenyomataként keletkezett, mivel a szikla akkoriban képlékeny állapotban volt. Triászkori mészkőben találtam rá, melynek sávja a hegy eme szakaszán fut keresztül.”

 

 

Azonban, számos olyan honlap van, ami tévedésből azt a következtetést szűri le, hogy a 200 millió éves cipőlenyomatot John Reid fedezte fel 1922-ben a nevadai Pershing Megyében található Fisher-kanyon közelében egy triászkori sziklában.

 

A rejtélyes tárgy több kutató figyelmét is felkeltette, akik alig várták, hogy górcső alá vegyék.

A leleten megakadt a média szeme is, mivel 1922. március 19-én két riport is született a felfedezésről a New York Times hasábjain: „Pontosan egy 10-12 éves fiú lábára illik. Az élei olyan finomak, mintha éppen most vágták volna ki őket. A meglepő része a duplasoros öltés – az egyik a cipőtalp külső szélén, míg a másik egyharmad hüvelyivel beljebb az előbbi belső oldalán. A „bőr” vastagabb a belső varratnál és enyhén rézsútosnak tűnik, s a szegélynél fél hüvelyk vastagon a külső oldalán fut végig, a talp egynyolcad hüvely vastag. Egész végig szimmetriatartó. Varrat követi a tökéletes vonalakat, s a talpon megjelenő többszáz lyuk, melyek révén a cipőtalp a cipőhöz volt varrva, olyan dolognak számít, ami rendkívül különössé teszi a tárgyat az azt vizsgáló tudósok számára.”

 

Tovább 1922. október 8—án W. H. Ballou cikke a New York Sunday American-nek az American Weekly rovatában „A megkövesedett cipőtalp rejtélye” című cikke:

 

„…Egyszer, amikor John T. Reid, a kiváló bányamérnök és geológus, Nevadában kutatott kövületek után, hirtelen megállt és teljesen elképedve és a csodálkozva a lába közelében lévő köre pillantott le. Magának a kőzetnek egy része úgy tűnt, mintha egy emberi lábnyom lenne. Az alaposabb szemrevételezés kimutatta, hogy nem egy mezítelen talpnyomról van szó, hanem nyilvánvalóan egy cipőtalpéról, mely megkövesedett. Az első része hiányzott. Azonban megvolt a körvonalának legalább kétharmad része, s e kontúr körül egy jól beazonosítható cérna futott, mely mintha a varrást erősítette volna hozzá a talphoz. Ráadásul egy másik varrásvonal is látszott, s a közepén, ahol a talpnak kell megtámaszkodnia, egy olyan rész volt, mint egy cipőtalp, méghozzá pontosan olyan bemélyedéssel, mintha a sarokcsont kezdte volna ki, ami elkoptatta az anyagot, melyből készítették. Következésképpen egy olyan kövületre bukkant, mely a jelenlegi tudomány elsőszámú rejtélye. A szikla, melyben felfedezték, legalább 5 millió éves.”

(Source: Ballou, W. H. 1922, American Weekly section of the New York Sunday American (Oct. 8))

 

 

Ugyanakkor, ahogy a paleo.cc megjegyzi, a New Xork Sunday American-ben megjelent cikk tévesen Reidnem tulajdonítja Knapp helyett a felfedezést, továbbá félrevezető részleteket közöl a lelet korát illetően.

 

Számos író arra következtetett a közelebbi vizsgálatok nyomán, hogy a kőzet „egy cipősarokból származó réteg, mely a sarok kiegyensúlyozása nyomán keletkezett, mivel a szikla akkoriban képlékeny állapotban volt. Triászkori mészkőben találtam rá, melynek sávja a hegy eme szakaszán fut keresztül.”

 

Ráadásul azt írják, hogy az állítólagos cipőnyom csodálatos állapotban maradt fenn, mivel a sarok szélei olyan lágyak és lekerekítettek voltak, mintha kiszabták volna azokat, s a jobb oldala viseletesebb volt a balnál, ami pedig azt jelzi, hogy jobb lábon hordták.

Hírdetés

 

Mégis, sok író és kutató, akik jobbára nem értenek egyet a főáramlatú történelemmel, azzal érvelnek, hogy Knapp felfedezése valóban döbbenetes, s hogy az a kőzet, melyben a saroknyom keletkezett, triászkorabeli – ami legalább 220 millió éves –, mely az egész kanyonon egy sávban fut végig.

 

 

Azonban Glen J. Kuban megjegyzi, hogy számos probléma vetődik fel a cipőnyom értelmezésével kapcsolatban.

 

Kuban írja, hogy csak a leletről készült fotók alapján azt szűrhetjük le, hogy ez egy letört vasérc összenövésnek tűnik, melyen nyomot hagyott az erózió. Érdekes, hogy az ilyen összenövések hajlamosak olyan tojásdad formákat és koncentrikus sávokat mutatni, mint amilyen az a kőzet, melyben az állítólag 200 millió éves cipőnyomot is felfedezték.

 

Az essayfarm.com megjegyzi, hogy az összenövések az ásványi anyagok kemény kompakt felhalmozódások és üledékes kőzetekben találhatók. Az összenövéseket gyakran szokták csontokkal, kövületekkel, meteoritokkal és más furcsa tárgyakkal összetéveszteni. Olyan kicsik lehetnek, melyekhez nagyító szükséges, de akár 10 lábnyi átmérőjűeket is találhatunk, melyek több száz font súlyt nyomhatnak. A konkrécióknak lehetnek szögletes éleik, mint amilyenek a dobozoknak, a tömböknek, a lapos lemezeknek, a csöveknek, az ágyúgolyóknak vannak, sőt akár olyan emberi testrészekhez is hasonlíthatnak, mint egy lábfej vagy egy borda.

 

McCann, Alfred Watterson, 1879-1931, a God-Or Gorilla című könyvében írja, hogy a Rockefeller Intézet mikroszkopikus fényképeket készített a lenyomatról, melyek kimutatták, hogy a kérdéses tárgyon két soros varrás található, egymástól egyharmad hüvelyk távolságra, továbbá több száz apró lyuk, melyeken át a talpat a cipőhöz varrták. Sajnálatos módon az állítások alátámasztására nem tettek közzé mikroszkóp-felvételeket.

 

„A szegélyek finoman lekerítettek, mintha frissen vágott bőr lenne, amit egy profi cipész készített. Egy téglaméretű kőben találták. A sarok és a cipőtalp részek megvannak, míg a lábujjvégeké hiányzik.”

(McCann 353-354)

 

Creationsim.org   azt állítja, hogy a fent említett mikrofotók világosan igazolják, hogy egy jól elkészített, kézzel varrt bőrdarabbal mutat hasonlóságot, amit valaha emberi lábfejen hordtak. A fényképek bizonyították az öltések roppant simaságát, az egyik helyen dupla öltésű volt, s a cérna csavarodása is tisztán kivehető volt. A cérna kisebb, mint amit napjaink cipészei használnak. A higanyszulfid apró kristályai az egész megkövesedett cipőtalpon észrevehetők, s ezek az anyagok hosszú idő alatt rakódtak le olyan vizekből, melyekben oldott állapotban voltak.

 

Sajnálatos, de a lelet jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen, így további vizsgálatok nem végezhetők el.

 

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/the-200-million-year-old-shoeprint-time-to-rewrite-history/

Reference:

Nevada Shoe Print? Glen J. Kuban

God–or gorilla; how the monkey theory of evolution exposes its own methods, refutes its own principles, denies its own inferences, disproves its own case byMcCann, Alfred Watterson, 1879-1931

Creationism.org

Essayfarm.com

Ballou, W. H. 1922, American Weekly section of the New York Sunday American

 

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »