Égő horogkereszt előtt ünnepelték Hitler születésnapját

A lengyel hatóságok őrizetbe vettek öt embert, akik náci egyenruhában és karlendítéssel tisztelegtek egy égő horogkereszt előtt egy erdőben Adolf Hitler születésének 128. évfordulóján – jelentette szerdán a PAP lengyel hírügynökség.

Az öt ember ellen egyebek között fasizmus terjesztésének gyanújával indítottak eljárást – idézte a nyomozást folytató ügyészt a PAP. A jelentés szerint a gyanúsítottaknál náci zászlókat, egyenruhákat és “ereklyéket”, egyiküknél pedig fegyvert és lőszert találtak – írja az MTI.

A nyomozókat egy televíziós dokumentumfilm vezette el a gyanúsítottakhoz. A TVN24 kereskedelmi televízió “beépült” riporterei által készített dokumentumfilm alapján.

VIDEÓ ITT

Hírdetés

a gyanúsítottak náci egyenruhában és karlendítéssel tisztelegtek egy égő horogkereszt előtt egy erdőben Adolf Hitler születésének 128. évfordulóján, náci zászlók és Hitlert ábrázoló képek mellett.

A Lengyelországban nagy felháborodást kiváltó esetet az államfő is határozottan elítélte.

Ha valaki tisztelettel adózik a lengyelek, más csoportok és mindenekelőtt zsidók kiirtásáért felelős Adolf Hitler emléke előtt, annak nincs helye a lengyel társadalomban”

– mondta Andrzej Duda.

888.hu


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »