Égető problémát oldott meg az államtitkár: nem marad Kubatov négerek nélkül

Égető problémát oldott meg az államtitkár: nem marad Kubatov négerek nélkül

„Megoldottuk az átigazolási kérdést” – ezzel a felütéssel írta meg a Facebook-oldalán Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, hogy elhárították az akadályt az Európai Unión kívüli futballisták Magyarországra szerződése elől – adta hírül a Nemzeti Sport.

A héten Sallói István, az NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE sportigazgatója a Sportrádióban mondta el, hogy a futballklubok átigazolási stratégiájára is hatással van az idegenrendészeti törvény: a 2023. évi XC. törvény alapján az Idegenrendészet 2024. január 1-től február 29-ig – a téli átigazolási időszak ebbe beleesik – nem állíthat ki tartózkodási engedélyt az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térség nem EU-s tagjain (Izland, Liechtenstein, Norvégia) és Svájcon kívüli állampolgár részére.

„Jelenleg minden klub vakarja a fejét, mit tegyen, ez komoly nehézséget okoz” – mondta Sallói a Sportrádió műsorában. Sallói nyilván elfelejtette, hogy Pakson valószínűleg kevésbé vakarják a fejüket, ott ugyanis nincs egy légiós sem. Az a lehetőség nyilván nem jutott eszébe egyik sportvezetőnek sem, hogy Magyarországon esetleg magyar játékosokkal kellene feltölteni a magyar klubokat.

Hírdetés

Úgy tűnik, gyorsan megszületett a megoldás, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szombaton a Facebook-oldalán közölte a hírt, hogy miután egyeztetett Bolcsik Zoltán rendészetért felelős államtitkárral, megállapodtak: „a 2024. évi kiemelkedő jelentőségű sport világeseményekre való felkészülés fontosságát szem előtt tartva és Magyarország sportérdekére tekintettel az érintett sportolók kérelmezhetik a belügyminisztertől a tartózkodási engedély kiadását”.

Az nem derül ki az államtitkár közleményéből, hogy az idei világeseményekre (Olimpia, Labdarúgó Európa Bajnokság, Kézilabda Európa Bajnokság, Vízilabda Európa Bajnokság, a katari úszó-világbajnokság) való felkészülés és a harmadik világbeli labdazsonglőrök között milyen összefüggés található, ahogy az sem, hogy a világszinten is sikeres akadémiáink miért nem tudják pótolni a "hiányt".

Öröm látni, hogy a kormány következetesen betartja a saját törvényeit és nem keres kiskapukat. Nagy segítség ez a magyar családoknak…

(Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »