Egészségügyi dolgozókat fenyegetett egy 47 éves „befolyásos” férfi

Egészségügyi dolgozókat fenyegetett egy 47 éves „befolyásos” férfi

Egészségügyi dolgozókat fenyegetett egy 47 éves „befolyásos” férfi

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki fenyegetéseivel kórházi dolgozók munkájába avatkozott, és utasításainak teljesítésére kényszerítette őket.

Hírdetés

A vádirat szerint a 47 éves elkövető édesapját 2017 szeptemberétől 2019 februárjáig kezelték az egyik Veszprém megyei kórházban, ahova a férfi rendszeresen bejárt látogatni, ám annak szabályait nem tartotta magára érvényesnek. 2018 februárjától erőszakos, durva fellépésével, kirúgatással fenyegetőzve rendszeresen beleavatkozott a nővérek munkájába, miközben elvárta és kikényszerítette, hogy édesapja ápolására a többi beteghez képest és akár a kárukra, aránytalanul több időt fordítsanak. A nővérek abban a tudatban, hogy befolyásos emberről van szó, tartottak az elkövetőtől.

A vádlott az egyik alkalommal az ebédosztást végző nővért utasította, hogy azonnal hagyja abba munkáját, és cserélje ki édesapja lepedőjét. A nővér hiába mondta, hogy elfoglalt, a férfi a már korábban is megfenyegetett sértettet az ágyneműcserére utasította, aki az állása elvesztésétől tartva a felszólításnak eleget tett. Miután a feladathoz egy másik munkatársának a segítsége kellett, a betegek ebédeltetése teljesen leállt.

Más alkalommal a férfi egy olyan osztályos nővért utasított apja azonnali ellátására, aki – a rosszulléte miatt ellátást igénylő – beteggel foglalkozott. A nővér hiába kért türelmet, az elkövető felszólította, hogy nyomban induljon, a sértett pedig állása elvesztésétől tartva otthagyta a másik beteget. A vádlott 2018 decemberében az éjszakai szolgálatot egyedül ellátó, és éppen gyógyszerelosztást végző nővért utasította, hogy azonnal menjen be az édesapjához, és lássa el. Mivel a férfi korábban már többször az állása elvesztésével fenyegette, a sértett nem mert ellentmondani, és – munkáját félbehagyva – eleget tett a felhívásnak.

A férfi édesapját 2018 őszén az addigi aktív osztályos helyről a krónikus osztályra akarták áthelyezni, mire a vádlott a kórház igazgatójának megfenyegetésétől sem riadt vissza, és közölte, ha bármi történne apjával, annak beláthatatlan következményei lesznek, ellehetetleníti a munkáját. Az átszállításra végül nem került sor, hanem a beteg kórtermét alakították át krónikus kórteremmé.

Az ügyészség a férfit négyrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróságnak.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »