Egészséges pajzsmirigy: ezeket együk

Hogy testünk, illetve szerveink mennyire működnek jól, nagyban függ attól is, hogyan táplálkozunk. Pajzsmirigyünk sem kivétel ez alól, ezért jó, ha tudjuk, hogyan érdemest táplálkozni, hogy ez a fontos szervünk egészséges legyen.

Étrendünk tartalmazzon sok zöldséget és gyümölcsöt, babot és egyéb hüvelyeseket, magokat és csírákat. Ezek tápértéke magas, és viszonylag alacsony a kalóriatartalma. A rostbevitel azért fontos, mert mozgásban tartja a beleket – a túl lassú bélmozgás miatt felhalmozódhatnak a toxinok a szervezetben, ami a pajzsmirigyre is károsan hat – írja a Házipatika.com.

A húsipari-, illetve tejtermékekben sok vegyi anyag van, amely nagy mennyiségben nincs jó hatással a hormonokra. Ha kevesebbet fogyasztunk belőlük, akkor egész szervezetünk tisztább és egészségesebb lesz. Ráadásul így sokkal kevesebb allergén is kerül a testünkbe.

Hírdetés

Együnk több nyers hozzávalóból készült ételt, és válasszunk olyasmiket, amelyek a lehető legkevesebb összetevőből állnak. Együnk több növényi eredetű zsiradékot és fehérjét, például avokádót, olajos magokat, tofut és olívabogyót.

Kerüljük a hidrogénezett növényi olajokat, mivel rossz hatással vannak az anyagcserére. Keressük a telítetlen zsiradékot tartalmazó zsírokat és olajokat, például az extra szűz olívaolajat és a kókuszolajat.

Napi egy-két marék olajos mag segít szabályozni az étvágyat, kiegyensúlyozza a vércukorszintet, és fehérjét is tartalmaz. A mennyiséggel legyünk óvatosak, mert kalóriatartalma meglehetősen magas.

A pajzsmirigy szempontjából a legjobb, ha naponta többször eszünk kis adagokat, és sohasem hagyjuk ki a reggelit. Az is fontos, hogy próbáljunk minél kevesebb mesterséges édesítőt használni.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »