Egész évre kitiltották az Index propagandistáját a Parlamentből

Kitiltották a Parlamentből egész évre az Index propagandistáját, Fábián Tamást egy folyosói interjú miatt. A riporter Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt bizottsági meghallgatása után kérdezte a termet elhagyó Vargát és az államtitkárt, Völner Pált.

Az Országgyűlés Hivatala (OH) szerint Fábián Tamás „testi kontaktust is alkalmazva, folyamatosan lökdösődve akart interjút készíteni” az Országház felsőházának folyosóján, miközben a politikusok „az erőszakos próbálkozást határozottan visszautasították”.

Hírdetés

A kitiltó levélben ezek után „fizikai inzultust” emleget az OH, és emlékeztet, hogy Fábián Tamás „korábban már két alkalommal is tudatosan megszegte az országházi sajtótudósítás rendjét”, ezért a belépési lehetőségét december 31-ig felfüggesztette az Országház és az Országgyűlési Irodaház helyiségeibe.

Az Index álláspontja szerint kollégájuk nem lökdösött, nem inzultált senkit, nem volt erőszakos, a politikusok mellett sétálva a telefonját tartotta Völner elé, hogy jó minőségben rögzítse az elhangzottakat.

hírháttér


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »