Ég a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka

Ég a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka

Kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás úton csütörtök hajnalban – közölte a rendőrség a honlapján. A tüzet a tűzoltók eloltották, az épület teteje beomlott. Az Alkotás úton a Déli pályaudvar felől teljes terjedelmében feloldották az útlezárást, így a forgalom újra megindult, míg a másik oldalon egy sáv szabad – mondta a BRFK szóvivője. Az InfoRádió helyszínen tartózkodó tudósítója szerint hét órakor még nem volt dugó az Alkotás úton.

A csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte korábban Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

A tűz átterjedt a szomszédos irodaépületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat – tette hozzá a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Hét órakor még nem volt dugó az Alkotás úton, ugyanis még nem volt nagy forgalom – jelentette Panulin Ildikó, az InfoRádió tudósítója a helyszínről. Folyamatosan haladnak az autók egy sávban. Átható füstben áll az Alkotás utca ezen szakasza, és egymást érik az úton a villogó tűzoltóautók, rendőrautók. Egy darut emeltek a csarnok felé, onnan oltják az épületet – közölte.

Hírdetés

Több mint 60 fővárosi tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén, tíz tűzoltó gépjárművel és négy magasból mentő szerrel, azaz létrás tűzoltó gépjárművel dolgozunk – ismertette. Kisdi Máté elmondta: a helyszínen személyi sérülés nem történt.

5-ös riasztási fokozatban dolgoznak a tűzoltók, ez a legmagasabb riasztási fokozat. Emellett még két másik 5-ös riasztási fokozatú tűz oltását tudják kiadni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóegységei. Így bármikor át tudunk csoportosítani még erőket, de az oda riasztott tűzoltóegység elégségesnek tűnik – mondta korábban az InfoRádiónak Kisdi Máté.

A tűzvizsgálati eljárás korai szakaszában járunk, ez azt jelenti, hogy a tűzvizsgáló már dolgozik kint a helyszínen, hogy később megállapítsa a tűz okát. Jelenleg a tanú-meghallgatások és a fényképet megnézése folyik – közölte katasztrófavédelem szóvivője.

Az Alkotás úton a Déli pályaudvar felől teljes terjedelmében feloldották az útlezárást, itt a forgalom újra megindult, míg a másik oldalon egy sáv szabad – mondta Csécsi Soma a BRFK szóvivője.

Korábban a tűzoltási, felvonulási terület kiterjedt az Alkotás útra, emiatt a villamosforgalmat is le kellett állítani. A 61-es villamos azóta is mét teljes vonalán jár.


Forrás:inforadio.hu
Tovább a cikkre »