Édesanyja halála után megszólalt az új brit uralkodó, III. Károly

II. Erzsébet csütörtöki halála után este megszólalt utódja, III. Károly, aki elmondta, hogy személyesen neki, és az egész családjának életük legszomorúbb pillanata a királynő elvesztése. Az új brit uralkodó szerint II. Erzsébet hiányát az egész világ meg fogja érezni.

III. Károly, Nagy-Britannia új királya a Buckingham-palota által kiadott közleményében élete legszomorúbb pillanatának minősítette édesanyja, II. Erzsébet királynő halálát.

„Szeretett édesanyám, Őfelsége, a királynő halála a legnagyobb szomorúság pillanata számomra és családom minden tagja számára. Mélységesen gyászoljuk egy dédelgetett Uralkodó és egy hőn szeretett Anya eltávozását. Tudom, hogy elvesztését az egész országban, a birodalmakban és a Nemzetközösségben, valamint számtalan ember fogja érezni szerte a világon. A gyász és a változás ezen időszakában a családomat és engem megvigasztal és támogat, hogy tudjuk, milyen tiszteletben és mély szeretetben részesítették a királynőt” – írta közleményében az új brit uralkodó.

Hírdetés

Erzsébet királynő halála után életbe lép a London Bridge művelet

„Fogadom, hogy egész életemet, legyen bár rövid vagy hosszú, az önök szolgálatának szentelem” – Képeken II. Erzsébet királynő élete


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »