Édes anyanyelvünk – óvodások versmondó találkozója Nagykaposon

Édes anyanyelvünk – óvodások versmondó találkozója Nagykaposon

A legkisebbek hangján szólalt meg édes anyanyelvünk a Nagykaposi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda szervezésében megvalósuló versmondó találkozón tegnap, április 18-án a helyi Magyar Közösségi Házban. A versmondó találkozónak az Ung-vidéki magyar óvodákból érkező gyerekek, óvónők és szülők mellett magyarországi és székelyföldi résztvevői is voltak.

Nyíregyházáról és Csíkszeredáról az óvónénik személyesen, míg a kis szavalók online kapcsolódtak be és mondták el szebbnél szebb verseiket.

Nagykaposon 2005 óta működik magyar óvoda, létrehozásában nagy szerepe volt a Magyar Közösségi Házban működő szervezeteknek, úgymint a Nagykapos és Vidéke Társulásnak, valamint a Rákóczi Szövetség és a Csemadok helyi szervezeteinek. Azóta pedig az óvoda és a közösségi ház szervezeteinek együttműködése révén rengeteg közös fellépés, előadás, gyermekfoglalkozás gazdagítja régiónk kultúráját.

Hírdetés

A Nagykaposi Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda már nem első alkalommal szervezett versmondó találkozót az óvodások számára a Magyar Közösségi Házban. A korábbi években az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz kötődően zajlottak ezek a versünnepek, idén pedig már a költészet napja adta a találkozó motivációját.

Gabri Rudolf, az intézményt működtető Nagykapos és Vidéke Társulás elnöke köszönetét fejezte ki a találkozó minden résztvevőjének.

(Vályi Edit)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »