Eddig nyolc nő vádolta meg szexuális zaklatással Joe Bident

Eddig nyolc nő vádolta meg szexuális zaklatással Joe Bident

Joe Bident, a Demokrata Párt lehetséges elnökjelöltjét ismét szexuális zaklatással vádolták meg. Az egyik volt asszisztense azt nyilatkozta, hogy ezelőtt 27 évvel Biden a falhoz szegezte és akarata ellenére fogdosta őt. A nő múlt héten feljelentést tett az ügyben. Biden kampánycsapatának a szóvivője viszont mindent tagad.

A most 56 éves nő, Tara Reade 1992 decembere és 1993 augusztusa között volt Joe Biden, a jelenlegi egyetlen potenciális demokrata elnökjelölt, akkori Delaware állambeli szenátor asszisztense.

Tara Reade arról beszélt a napokban a New York Timesnak és a Washington Postnak adott interjúiban, hogy

– írja a Reuters a két egybehangzó nyilatkozatra hivatkozva.

Reade két barátnője is beszélt amerikai lapoknak az ezelőtt 27 évvel történt, állítólagos szexuális zaklatásról.

Hírdetés

Az egyik barátnő szerint 

 

A legújabb szexuális zaklatásról szóló vádra Biden még nem reagált, de megtette ezt helyette a kampánycsapata szóvivője, Kate Bedingfield. A szóvivő szerint a nő az egészet csak kitalálta, a dolognak semmi valóságalapja sincs.

Dacára a folyamatos szexuális zaklatásról szóló vádaknak, Bernie Sanders szélsőbaloldali vermonti szenátor hétfőn támogatásáról biztosította Bident, aki a demokraták elnökjelöltségéért folytatott versenyben korábban a vetélytársa volt. Barack Obama egykori amerikai elnök pedig kedden közölte, hogy támogatja volt alelnöke és egyben barátja, Biden jelöltségét.

A felmerülő szexuális abúzusokról egyikük sem beszélt.

Joe Biden jelenleg a Demokrata Párt egyetlen jelöltje, így nagy valószínűséggel ő lesz Donald Trump elnök kihívója novemberben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »