Eddig mellébeszéltek! Szexuális erőszak miatt nyomoz a rendőrség a Balaton Sound után

Eddig mellébeszéltek! Szexuális erőszak miatt nyomoz a rendőrség a Balaton Sound után

Szexuális erőszak miatt indított nyomozást a rendőrség a Balaton Soundon történtek miatt – közölték a fesztivál szervezői csütörtökön a saját közösségi oldalukon.

A Bors hétfői értesülései szerint eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében. A szervezők ezzel kapcsolatban csütörtökön azt írták, hogy az események helyszínét a rendőrség átvizsgálta, több jelenlévőt tanúként hallgatott meg. A rendőrség megkeresése szerint a történtek kapcsán szexuális erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

“Mindez megerősít minket abban, hogy a DVBBS augusztusi fellépése a Szigeten nem vállalható”

Hírdetés

– tették hozzá. Megjegyezték azt is, hogy a  koncert lemondása nem jelent – nem is jelenthet – állásfoglalást abban a kérdésben, hogy a történtekért az előadókat terheli-e jogi felelősség, hiszen az események ilyen értelmű tisztázása kizárólag a rendőrség kompetenciájába tartozik. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján tudatta, hogy „minden körülményt vizsgálnak a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán”.

Kitértek arra, hogy a rendőrök vasárnap négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi kapitányságra, és “kábítószergyanús anyagot” találtak náluk. Hármuknál a kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, őket kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy embert tanúként hallgattak ki a nyomozók – tették hozzá. Megjegyezték: a férfiak szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség hétfőn még azt közölte: az akkor rendelkezésre álló adatok alapján szexuális erőszak gyanúja nem merült fel.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »