Eddig csak cigányoknak járó gyöngédséggel bánnak a jövevényekkel is: csak felfüggesztettet ér, ha orvosra támadnak

Gyorsított eljárásban két szerb embercsempészt három év börtönbüntetésre, egy rendőrorvosra támadó migránst pedig másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a Szegedi Járási Bíróság.

A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc közölte, a két szerb vádlott – akit négy és öt évre ki is utasítottak az országból – több száz euró fejében a zöldhatáron keresztül illegálisan magyar területre lépő migránsokat szállított volna Ausztriába. Amikor a rendőrök el akarták fogni őket, egyikük a határsértőkkel együtt megpróbált elszaladni, másikuk járművével a rendőrautónak ütközött, de senki nem sérült meg.

Hírdetés

Az ügyészség bíróság elé állította azt az iráni migránst (ott is nagyon szörnyű háború dúlhat, ami elől menekülnie kellett) is, aki csütörtök délután támadt a hangár egészségügyi részlegében a fiát kezelő rendőrorvosra. A vádlott az orvos folyamatos csitítgatása ellenére megcsavarta a sértett kezét, és rálökte a gyógyszeres dobozokra. Az orvos nem sérült meg. A vádlottat közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett erőszak bűntette miatt másfél év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és öt évre kiutasította az országból.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »