Eddig 5087 palesztint gyilkoltak meg a Gázai övezetben a „magukat jogosan megvédő” zsidók – köztük 2055 gyermeket

Eddig 5087 palesztint gyilkoltak meg a Gázai övezetben a „magukat jogosan megvédő” zsidók – köztük 2055 gyermeket

Miközben Izrael a Gázai övezet egész területét bombázza, továbbra is fölszólítja a palesztin lakosságot, hogy meneküljön a délebbi régiókba. A Gázai övezetbeli Egészségügyi Minisztérium által néhány órával ezelőtt kiadott közlemény szerint az október 7-én kezdődött izraeli terrorbombázások következtében eddig 5087 palesztin, köztük 2055 gyermek vesztette életét. Az izraeli támadások során eddig 57 egészségügyi dolgozó is életét vesztette – írja a Londonban szerkesztett El-Kudsz el’Árábi.

A Gázai övezet elleni, október 7-én kezdődött izraeli terrorbombázások következtében eddig 5087 palesztin vesztette életét, köztük 2055 gyermek és 1119 nő. A sebesültek száma 15 273. A Gázai övezet Egészségügyi Minisztériuma kiemelte: csak az elmúlt 24 órában 436 palesztint, köztük 182 gyermeket gyilkoltak meg „a jogos önvédelmet gyakorló” izraeliek. A bombázások az elmúlt 24 órában a legtöbb halálos áldozatot a Gázai övezet déli részében követelték, éppen ott, ahová az izraeli katonaság felszólítására a lakosság tekintélyes része elmenekült.

A Gázai övezet lebombázott épületeinek romjai alatt mintegy 1500 még élő ember vagy holttest van. A romok alatt sejtett eltűntek közül 830 gyermek.

Hírdetés

A Gázai övezetben működő egészségügyi intézmények ellen végrehajtott izraeli állami terrortámadásoknak eddig az egészségügyi alkalmazottak körében 57 halálos, illetve mintegy 100 sebesült áldozata van, köztük orvosok és ápolók. A Gázai övezetben 12 kórház és 32 egészségügyi központ nem képes ellátni a sebesülteket az állandó izraeli támadások, illetve az üzemanyag-, az áram- és a gyógyszerhiány miatt.

A fenti híreket közlő El-Kudsz el-’Árábi (Arab Jeruzsálem) a honapjára kitette az Ál-Dzsázírá pánarab hírtelevízió videóját is, amelyen az izraeli hadsereg terrorbombázása következtében meggyilkolt gyermekeit sirató édesanya, majd a temetési menet látható. A Palinfo hírportál videóján pedig sebesült gyermekeket láthatunk.

"مش خسارة في ربنا والله بشتاق لكم".. لحظات مؤثرة لسيدة تودع أطفالها الذين استُشهدوا في قصف للاحتلال الإسرائيلي على غزة pic.twitter.com/UJpfWyl07p

— الجزيرة مصر (@AJA_Egypt) October 23, 2023

إلى متى ستستمر معاناة الأطفال الفلسطينيين الأبرياء في ظل حملة الإبادة الجماعية العشوائية التي تشنها دولة الاحتلال الصهيوني في #غزة. من يوقف معاناة أطفال فلسطين ؟ pic.twitter.com/Q9UErVW9Es

— المركز الفلسطيني للإعلام (@PalinfoAr) October 23, 2023

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »