Eddie Vedder szólólemezt ad ki

Eddie Vedder szólólemezt ad ki

Tizenegy év után ismét szólólemezt készített Eddie Vedder, a Pearl Jam frontembere. Az Earthling című album február 11-én jelenik meg fizikai és digitális formában, két dal már elérhető róla (Long Way, The Haves) a harmadik, a Brother The Cloud pedig e hét péntekén debütál.

Eddie Vedder a stúdióban session-zenészekkel dolgozott, a februárra tervezett lemezbemutató turnéra azonban nem akármilyen kísérőzenekart verbuvált magának. Az alkalmi formáció stílszerűen a The Earthlings nevet kapta, gitáron a The Frames élén befutott, de szólóban még sikeresebb ír dalszerző-előadó, Glen Hansard játszik benne, a dobok mögött a Red Hot Chili Peppers-es Chad Smith ül majd. A másik gitáros, Josh Klinghoffer szintén megfordult már a RHCP-ben, jelenleg pedig a Pearl Jam-turnék kiegészítő zenésze. A basszusgitáros pedig Chris Chaney a Jane Addiction-ből.

Hírdetés

Érdekesség, hogy Vedder az album producerének, Andrew Wattnak is megengedte, hogy gitárosként részt vegyen a lemezbemutató turnén, ahol egyébként Glen Hansard lesz az előzenekar.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »