Ecuadorban halottak hevernek az utcán

Ecuadorban halottak hevernek az utcán

A koronavírus-járvány a világ több országában is komoly nehézségeket okoz a hatóságoknak.

Az ecuadori hadsereg a főváros, Guayaquil utcáiról három nap leforgása alatt mintegy 150 holttestet szállított el. A kaotikus állapotok egyik kiváltó oka, hogy a temetkezési vállalatok a pandémia miatt nem győzik eltemetni a halottakat, ráadásul elfogytak a koporsók is. Az alkalmazottak egy részének nincs védőmaszkja, emiatt félnek megérinteni a tetemeket.

Hírdetés

A koronavírusnak hivatalosan alig valamivel több mint 100 áldozatát tartják számon Ecuadorban, de ennek valószínűleg a többszöröse igaz.

A koporsók hiányát azzal is magyarázzák, hogy nem lehet mostanában beszerezni a szükséges deszkát és a lakkfestéket. Emiatt sokan elhunyt hozzátartozóikat napokig a házban őrzik vagy kirakják a járdára a ház elé. A helyzetet az is nehezíti, hogy délután kettőtől kijárási tilalom van érvényben, amely reggel öt óráig tart. Azokat, akik megszegik a tilalmat, pénzbírsággal büntetik, de akár 1-től 3 évig terjedő börtönnel is sújthatják.

Az ecuadori egészségügyi nővérek nemzeti szövetségének adati szerint már 370 nővér megfertőződött a koronavírussal, közülük öten meghaltak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »