Ecclestonék eladták az F1-t

Már a héten nyilvánosságra hozhatják a szenzációs hírt, miszerint új főtulajdonosa van a Formula-1-nek. A Liberty Media vállalat vásárolta meg a száguldó cirkusz jelentős tulajdoni hányadát, nagy változások lehetnek, például a 85 éves Bernie Ecclestone nyugdíjba mehet.

Szenzációs hírt hozott nyilvánosságra a német Auto Motor und Sport. Biztos forrásból származó információik szerint a Formula-1 jelenlegi többségi tulajdonosa, a részvények 35,5 százalékát birtokló CVC Capital Partners, valamint Bernie Ecclestone is eladta a tulajdonrészét a Liberty Media vállalatnak – a cégnek csatornák, televíziós sorozatok, szolgáltatók, weboldalak és baseballcsapat is van a tulajdonában –, amely ezzel az üzlettel abszolút többségi tulajdont szerzett a száguldó cirkuszban. Már az sem titok, hogy a médiavállalkozás vezetője, John Malone mindenképpen szeretné megújítani, felfrissíteni a sportágat, ezért a legfontosabb pozíciókba új, fiatal szakembereket nevezne ki.

Hírdetés

Az üzletet akkor jelentik be hivatalosan – várhatóan egy-két napon belül –, amikor a Liberty Media átutalja a két része bontott vételár első felét, 8,5 milliárd dollárt. Az eddigi többségi tulajdonos, a CVC teljesen kiszáll az F1-ből, míg a hírek szerint Bernie Ecclestone is távozik a sportágból, azaz nyugdíjba vonul.

„Hogy mi lesz később? Ez az én döntésem, de azt ígérhetem, továbbra is azt csinálom majd, amit eddig” – jelentette ki a brit milliárdos az Auto Motor und Sport érdeklődésére, de a konkrét választ kerülte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »