Ébredeznek a németek: hazazavarnák a Kölnben őrjöngő migránsokat

Ébredeznek a németek: hazazavarnák a Kölnben őrjöngő migránsokat

A külföldi bűnözőknek hazájukban kellene letölteniük a büntetésüket – jelentette ki pénteken Sigmar Gabriel német szociáldemokrata vezető, alkancellár a szilveszter éjjel több városban elkövetett tömeges szexuális támadásokkal összefüggésben.

A politikus a Bild német napilapnak nyilatkozva sürgetett kemény állami fellépést az elkövetőkkel szemben, s annak lehetőségét is megfontolandónak mondta, hogy

a bűnelkövető menedékkérőket hazatoloncolják.

„Miért fizessék német adófizetők külföldi bűnözők büntetésvégrehajtási költségeit?” – tette fel a kérdést a szociáldemokrata politikus, aki szerint az elrettentő ereje is nagyobb annak, ha valakinek azzal kell szembenéznie, hogy

otthon kell letöltenie

a büntetését egy német börtön helyett.

Az alkancellár arra is rámutatott, hogy hatékonyabbá és gyorsabbá kell tenni a kitoloncolásokat. Ha egy ország például vonakodik visszafogadni elítélt állampolgárát, akkor Gabriel szerint választás elé kell állítani: vállalja a felelősséget állampolgáraiért vagy kevesebb fejlesztési támogatást kap.

A legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) is a törvények szigorítását szorgalmazza. „A közbiztonságra és közrendre leselkedő jelentős veszély” esetén bővítenék a megfigyelési jogköröket, emellett pedig

Hírdetés

az a menedékkérő vagy menekült, akit letöltendő szabadságvesztésre ítélnek, elveszítené a menekültstátushoz való jogot.

Peter Tauber, a CDU főtitkára felszólította a szociáldemokratákat, hogy támogassák a szükséges, de népszerűtlen intézkedéseket is.

„Olyan nincs, hogy mindig a CDU felelős a kemény és nehéz döntésekért, a szociáldemokraták pedig elosztják a finom falatokat. Így nem működhet egy nagykoalíció” – bírálta a kisebbik kormánypártot Tauber.

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Más városokban is történtek hasonló támadások. Az elkövetők azonosítása ugyanakkor rendkívül nehéz. A tanúk többsége arab vagy észak-afrikai származású támadókról számolt be.

Eddig több mint 120 nő jelentkezett, és tett feljelentést a hatóságoknál.

Kétharmaduk számolt be szexuális támadásról. Kettőt meg is erőszakoltak.

A rendőrségnek 16 gyanúsítottja van, bár legtöbbjüket név szerint még nem azonosították, csak kép- és videofelvételek alapján. Mindannyian észak-afrikai származásúak.  A rendőrség egyik illetékese tudatta: szilveszterkor a rendőrök mintegy 80 embert igazoltattak vagy állítottak elő, és többen a menekültügyi hivataltól kapott papírokat mutatták fel.

„Egész biztos, hogy voltak menekültek az elkövetők között” –

húzta alá Arnold Plickert.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »