Ébredezik Amerika, Izrael gyarmata

THE NEW YORK TIMES

Ilyenre még nem volt példa: a vezető amerikai lap a németországi migráció ellen emeli fel szavát igen keményen „Németország az összeomlás szélén” című cikkében, amelyben ilyen mondatok is szerepelnek: „Ha ön azt hiszi, hogy egy idősödő, evilági és eddig leginkább homogén társadalom várhatóan békésen olvaszt magába egy ilyen méretű és ekkora kulturális eltérést mutató migránstömeget, akkor fényes jövő várja a mai (német) kormány szóvivőjeként. És ön bolond is”, írja Ross Douthat, a NYT újságírója, aki azt ajánlja, zárják le a német határt és kezdjék meg a fiatalemberek szisztematikus deportálását.

„Ez azt jelenti, hogy feladnák azt a szeretett illúziót, mely szerint a német múlt feloldozható a jelen felelőtlen humanitarianizmusával. És azt jeleneti, hogy Angela Merkelnek távoznia kell azért, hogy országa és az alárendelt kontinense elkerülhesse túl nagy ár fizetését (a kancellár) fennkölt oktalanságáért.”

FORBES

Hírdetés

És akkor még egy „ilyen még nem volt” cikk: az Egyesült Államok legbefolyásosabb üzleti magazinja ezzel a címmel jelentett meg cikket: „Törökország kibékül Oroszországgal: Amerikának is be kellene fejeznie a hidegháborút Moszkvával”. 

UNSER MITTELEUROPA

A magyarországi népszavazásra tekintettel a német kereszténydemokrata párti (CDU) Elmar Brok, az Európai Parlament külügyi bizottságának elnöke(az EP-politikusok közül a legszolgaibb neokon) attól óvta az EU tagországait, hogy ne tegyék működésképtelenné az Uniót a referendumokkal. „Ha mindegyik EU-ország egy kellemetlen témában referendumot rendez, az EU nem működhet”, jelentette ki Brok. Azzal vádolta a magyar miniszterelnököt, hogy a menekültkérdésben nem viselkedik szolidárisan és hogy meg akarja akadályozni 160 000 menekültnek az eldöntött szétosztását Olaszországból és Görögországból a többi tagállamokba. De ez nem fog neki sikerülni, tette hozzá a neokoncseléd.  Azt mondta: „Orbán Viktor a népszavazással erős emberként, hősként akarja magát bemutatni. Ez befelé és kifelé csak propaganda”. Ami nem teremthet iskolát az EU-ban, mert „ha mindenki hős akar lenni, akkor senki nem az”.

nemzeti.net

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Amerikai Egyesült Államok, Lapszemle Tagged: Amerika hidegháborúja Moszkvával, Angela Merkelnek távoznia kell, Törökország kibékül Oroszországgal


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »