Ébredés után ezért igyunk vizet

Ébredés után ezért igyunk vizet

Japánban a szokás, hogy felkelés után azonnal, éhgyomorra vizet kell inni, évezredes hagyományokkal rendelkezik. Legutóbb a második világháború után lett népszerű, miután az egyik japán újság írt róla.

Azóta már számos kutatás is megerősítette, hogy ennek a szokásnak valóban több, az egészségre előnyös hatása van. Segíthet megelőzni egyes komoly betegségek kialakulását, és számtalan betegség tüneteit képes kezelni vagy enyhíteni – írja a Házipatika.com.

Ezek közé tartozik az asztma, a szembetegségek, a menstruációs zavarok, a különféle fejfájások, a magas koleszterinszint, a fizikai fájdalom, a szívproblémák, a székrekedés, a túl szapora szívritmus, az epilepszia, a cukorbetegség, a bronchitisz, a meningitisz, a vese és a húgyutak betegségei, a hányás, a gyomorproblémák, a hasmenés, illetve a méh, a fül, az orr és a torok betegségei is.

Hírdetés

A „vízterápia” lényege, hogy reggel, miután felébredtünk, igyunk éhgyomorra minél több vizet, ha megy, akkor 3-4 pohárral is. Ezután körülbelül háromnegyed órán át ne igyunk semmi mást, sem kávét, sem teát – ebben segíthet, ha vízivás után megmossuk a fogunkat. Ha letelt a háromnegyed óra, a nap folyamán már ehetünk és ihatunk, amit csak szeretnénk, de arra érdemes figyelni, hogy étkezést követő 1 órában ne igyunk, vagy csak néhány kortyot, és 2 órán át semmilyen ételt ne vegyünk magunkhoz.

A reggeli 4 pohár víz elfogyasztása soknak tűnhet, ehhez próbáljuk meg fokozatosan hozzászoktatni magunkat. Kezdjük egy pohárral, és heti szinten emeljük az adagot, míg el nem érjük a célunkat.

A „vízterápiának” nincs semmiféle mellékhatása, viszont nagyon egészséges. Azok az emberek, akik a hívei, állítják, hogy magas vérnyomásuk, illetve cukorbetegségük már egy hónap után enyhült, és a székrekedésük is rendbe jött 10 nap alatt. Ezen kívül pedig sokkal energikusabbnak és vitálisabbnak érzik tőle magukat egész nap.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »