Ebből lesz világméretű sivalkodás: Kitiltották a szegedi Új Nemzedék Központból a buziszervezeteket

Az Új Nemzedék vezetése múlt pénteken közölte a Szegedi LMBT Közösségért Csoporttal, hogy a jövőben ne szervezzenek semmilyen közösségi programot a helyszíneiken – panaszolta a kitiltott szervezet a Magyar Nemzetnek.

Az indoklás az volt, hogy az „LMBTQ-szervezetek” azonos elbírálás alá esnek a politikai pártokkal, mivel politizálnak, azaz szeretnének beleszólni az őket érintő közügyekbe, tartalmazza a közlemény. Utóbbira példa, hogy 2017 tavaszán csatlakoztak a Civilizáció mozgalomhoz, amely az új civiltörvény által megbélyegzett civil szervezetek érdekeit védi.

Hírdetés

Civil érdekvédő tevékenységük keretében rendszeresen részt vesznek a Budapest Pride felvonuláson, illetve 2016-ban maguk is szerveztek demonstrációt Ásotthalmon, egy szerintük diszkriminatív önkormányzati rendelet ellen.

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport úgy tudja, hogy a döntés a kitiltásról nem helyi szinten született, hanem az Új Nemzedék központi vezetése hozta meg. A szervezet 2017 áprilisa óta rendezett elsősorban fiataloknak szóló közösségi programokat a szegedi Új Nemzedék közösségi térben.

Azért választották ezt a helyszínt, mert a közösségi tér – számos más szegedi intézmény és vendéglátóhely mellett – áprilisban kihelyezte ajtajára a szivárványszínű, „Biztonságos tér” feliratú matricát, és ezzel nyilvánosan is kifejezte, hogy „biztonságos és diszkriminációmentes környezetet kíván biztosítani az LMBTQ-emberek számára”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »