Ebből baj lesz: a sokszorosan kiirtott zsidók helyett a „nemi identitásuk miatt üldözöttekről” emlékeztek meg a Bundestagban

Ebből baj lesz: a sokszorosan kiirtott zsidók helyett a „nemi identitásuk miatt üldözöttekről” emlékeztek meg a Bundestagban

A "náci rezsimben" a szexuális beállítódásuk vagy a "nemi identitásuk" miatt üldözött emberekről emlékezett meg a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken az auschwitz-birkenaui munkatábor "felszabadításának" évfordulóján tartott emlékülésen.

A Bundestagban 27. alkalommal tartottak megemlékezést a nemzetiszocializmus áldozatainak tiszteletére, a "szexuális kisebbségek" üldöztetésének ügye pedig első alkalommal volt a rendezvény központi témája.

Az emlékülés fő szónoka, Rozette Kats holland "holokauszttúlélő" hangsúlyozta, hogy minden egyes üldözöttnek kijár a tisztelettel teljes megemlékezés.

Hírdetés

"Nem helyes kerülni a szexuális kisebbségek üldöztetésének ügyét a megemlékezéseken, hiszen ha az áldozatok nem egyenlők, ha bizonyos csoportjaik kevésbé értékesnek számítanak, mint a többiek, akkor a nemzetiszocialista ideológia tovább él, és ma is érezteti hatását" – mondta Rozette Kats, aki beszédében azért megjegyezte, hogy nem tartozik semmilyen "szexuális kisebbséghez".

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »