"Ebben a történetben mi vagyunk az indiánok"

A miniszterelnök szerint az európai bevándorláspolitika és Magyarország jövője szempontjából van jelentősége az amerikai elnökválasztásnak.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Hírdetés

Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn azt mondta: ma a Magyarországra nehezedő bevándorlási nyomás egyik legfőbb támogatója az Egyesült Államok. Ez részben a hivatalos politikáján keresztül történik – mondta, és utalt Barack Obama amerikai elnöknek a NATO-csúcson tett nyilatkozatára. Az amerikaiak szerint, aki a bevándorlást nem tekinti pozitívnak, nem tekinti olyannak, mint amit bátorítani kell, és nem látja benne az értéket, a legrosszabb 20. századi szellemiséget idézi. Ez a demokraták álláspontja, és mivel most a demokraták adják az elnököt, ez az Egyesült Államok hivatalos politikája is – mutatott rá.

Hozzátette: nem mindegy, hogy aki a leendő elnök lesz mit gondol a bevándorlásról. Nem kritizálja az amerikaiakat, csak világossá akarja tenni, hogy ami szerintük helyes, az megöl bennünket – mondta a miniszterelnök.

Közölte, amerikai nézőpontból még azt is érti, ha egy bevándorlásban pozitívumot látnak, hiszen így jött létre az Egyesült Államok. „De azt látniuk kéne, hogy ebben a történetben mi vagyunk az indiánok” – fogalmazott Orbán Viktor.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »