Eb-n a férfi kosárválogatott – "valahol a legjobb 16-hoz vagyunk közel"

Eb-n a férfi kosárválogatott – "valahol a legjobb 16-hoz vagyunk közel"

Nem kerget túlzó álmokat Perl Zoltán, az Eb-részvételt kiharcoló férfi kosárlabda-válogatott játékosa.

Sorozatban másodszor jutott ki az Európa-bajnokságra a magyar férfi kosárlabda-válogatott, legutóbb 1969-ben fordult ez elő. Az együttes Kijevben Ausztria legyőzése után már pénteken ünnepelhetett, a hétvégén aztán ismét legyőzte az osztrákokat, majd hétfő este már fiatalokkal felállva kapott ki Ukrajnától, de ennek nem volt tétje.

“Nagy dolog, örülünk neki, ez volt a cél a sorozat kezdete előtt” – fogalmazott az InfoRádióban a csapat játékosa, Perl Zoltán.

Ismert, már igencsak a kijutásra esélyesként érkezett a csapat Kijevbe, hisz a négy meccs közül elég volt egyet megnyernie, hiszen korábban idegenben verte Ukrajnát, itthon pedig Szlovéniát.

Hírdetés

Hogy a csapatnak hol a helye a legjobb 24 között, arról azt mondta, sok dologtól függ.

“A legjobb 16-hoz közel vagyunk, legutóbb sikerült e közé kerülni, és a vb-selejtezők során is bent voltunk a legjobb 15 európai csapat között. Szerintem valahol ez lehet a realitás.”

Perl Zoltán, aki Olaszországban és Spanyolországban is légióskodótt már, úgy gondolja, a siker várható hozadéka, hogy ismét szem előtt lehetnek a magyar játékosok egész Európában. A Szombathely kosárlabdázója egyébként úgy tervezi, a másfél év múlva Eb-szereplő csapatban is ott lesz.

A fiatal, sikeréhes kosarasok, valamint a rutinosabb játékosok elegye pedig még több sikerre vezethet Perl Zoltán szerint, “az idősebbek tudják segíteni a fiatalokat, akik viszont tudnak plusz energiákat hozni”.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »