Dzsudzsákot lecserélték, a legjobb húzás volt

Dzsudzsákot lecserélték, a legjobb húzás volt

A labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában, az E csoportban a Dinamo Moszkva hazai pályán 1-0-ra verte a PSV Eindhovent egy 93. percben szerzett góllal. Az orosz csapatban Dzsudzsák Balázst a 61. percben lecserélték, a későbbi gólszerző váltotta.

„Mindig örömmel gondolok vissza a PSV-ben eltöltött évekre, sosem felejtem el, hogy mennyit köszönhetek a holland klubnak! Azonban a ma este más lesz. Ma az Európa-ligában azon leszünk, hogy legyőzzük őket és tovább haladjunk a kitűzött célunk felé” – posztolta ki Dzsudzsák Balázs csütörtökön délután a Facebook-oldalára, nem sokkal a labdarúgó Európa-liga második fordulójában játszott Dinamo Moszkva–PSV Eindhoven találkozó előtt.

A válogatott szélső 2008 és 2011 között játszott a PSV-ben, de most nem nosztalgiázhatott. Az E csoport első körében a Dinamo 2-1-re nyert a Panathinaikosz otthonában, a hollandok hazai pályán 1-0-ra verték az Estorilt; így a Himki Arénában az újabb három pont begyűjtése mindkét csapat számára azzal kecsegtetett, hogy a kvartettben megléphet a többiektől. Az athéni találkozón kiválóan játszó Dzsudzsák „természetesen” a kezdő csapatban kapott helyett, az idei igazolás, francia válogatott Mathieu Valbuena sérülése után még továbbra sincs százszázalékos erőállapotban, így csak a kispadra ülhetett le. Miként a német Kevin Kurányi is, aki az elmúlt hét végén a Kubany Krasznodar elleni bajnoki találkozón (2-2) kezdő volt, de a 72. percben lecserélték.

Vasárnap hiába vezetett a Dinamo, hazai pályán csak egy pontot szerzett a Premjer Ligában, ami nem vált a dicsőségére, és most is csikorogva indult a moszkvai gépezet. Mert azután, hogy az 5. percben egy jobb oldali szöglet után Christopher Samba fejesét a vendégek kapusa, Jeroen Zoet nagy bravúrral hárította, rögtön egy hatalmas PSV-helyzetet is feljegyezhettünk: Georginio Wijnaldum közeli lövésénél Vlagyimir Gabulovnak is tornásznia kellett. Az első félidő vége felé pedig nagy szerencséje volt az orosz hálóőrnek, hogy Adam Maheré a 16-osról középre lőtte a labdát, éppen oda, ahol állt. A 32. percben Dzsudzsák ívelt szabadrúgásból a kapu elé, Douglas fejese azonban nem okozott gondot Zoetnak. Honfitársunk igyekezett a bal oldalon, mindenképpen az aktívabb moszkvaiak közé sorolhattuk, és a tekintélyét jelezte, hogy amikor a Dinamo a játékrész végén 17 méterről szabadrúgáshoz jutott, ő lőtte rá a labdát – de a sorfalba bombázott.

Hírdetés

Fordulás után a felek az első félidő elejét másolták, előbb egy hazai, majd egy vendég helyzetet láthattunk, de gólt továbbra sem. A 61. percben pedig megtörtént a találkozó első cseréje, és ennek nem örültünk, mert Dzsudzsák ment le, hogy átadja a helyét Jurij Zsirkovnak. Kisvártatva beállt Kurányi is, azonban egy percre rá a találkozó immár elvitathatatlanul legnagyobb helyzetét a vendégek puskázták el. A kilépő Florion Jozefzoon a rossz ütemben kifutó Gabulov mellett is elhúzta a labdát, ám kisodródva nem találta az üres kaput, csak az oldalhálót. A hazaiak vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov a 73. percben bevetette Valbuenát is, de úgy tűnt, vele sem jut többre a Dinamo Moszkva. Ám a 93. percben egy szöglet után Samba fejesét Zoet Zsirkov elé ütötte, aki tíz méterről belőtte a házigazda győztes gólját (1-0). Az oroszoknak hatalmas mázlijuk volt!

S így Dzsudzsák sem tehet szemrehányást, hogy nem kellett volna behozni Zsirkovot a helyére… A Dinamónak pedig megvan a kabalaszáma, hiszen csak azért lehet ott az Európa-liga főtábláján, mert a ciprusi Omonia kapuját is bevette a 93. percben…

Csak döntetlen a címvédőtől

A címvédő Sevilla 2-2-es döntetlent ért el a selejtezőben a Ferencvárost is búcsúztató Rijeka vendégeként. A spanyol együttes Kolodziejczak kiállítása miatt az 52. perctől emberhátrányban futballozott, de végül Mbia révén a 91. percben egyenlített.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »