Dzsudzsák: "Tudom, hogy bődületesen sokat keresek"

Dzsudzsák Balázs a “sztárságról”, a fizetéséről, az elmúlt fél évéről és arról is beszélt a Marketing & Media c. lapnak adott interjújában, hogy szerinte sikerült megcáfolnia azokat, akik játékostemetőnek nevezték az orosz bajnokságot, amikor odaigazolt. A magyar válogatott csapatkapitánya úgy látja, ismét emelkedő pályára igazolt, szeretne majd egy topligába igazolni, de akkor sem keseredik el, ha még a Dinamo Moszkvánál kell maradnia.

 Dzsudzsák tisztában van azzal, hogy magyar viszonylatban “bődületesen” sokat keres, de megtanulta azt is kezelni, hogy ez témát szolgáltat sokaknak, a céljai között pedig legalább 6-7 aktív szezon és az is szerepel, hogy pályafutásával utat törjön majd a majdani magyar “követőinek” külföldön.Dzsudzsák Balázs a Marketing & Media c. lapnak adott interjújában az elmúlt fél évét is értékelte.

– Úgy érzem, egy jó szezont tudhattam magam mögött a Dinamo Moszkva csapatában. Harmadikok vagyunk a tabellán, vesztett pontok tekintetében pedig a második helyen állunk. Utolsó Európa Liga-meccsünkön legyőztük Hollandiában a volt csapatomat, a PSV Eindhovent is, így hibátlanul zártuk a csoportkört. Nagyon szerettem Hollandiában játszani és a szakvezetés is elégedett volt a teljesítményemmel. A szurkolókkal is jó kapcsolatban voltam, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy most egy ellenük felálló csapatban engem külön megtapsoltak. Történt még egy érdekesség, a lábméretem is levették, mert aranyba öntik és kiállítják a klub múzeumában (…) A Dinamóban komoly verseny van a posztomon, de szerencsére minden meccsen, amikor pályára léptem, ki tudtam magamból hozni a maximumot. A “bal lábam” jól illeszkedik a csapat profiljába, játékrendszerébe, kiváló támadónégyest alkotunk a csapattársaimmal. Minden körülmény adott, hogy sikertörténetet írjunk, ám épp ezért a szakmai elvárásai is magasak. Az orosz első osztály a világ nyolcadik legerősebb bajnoksága, a maga 1,1 milliárd eurójával az európai topligák után gazdaságilag is számottevő és a szakmai fejlődésemet is segíti – tekintett vissza hosszabban a magyar válogatott csapatkapitánya az őszre.

A Dinamo Moszkva légiósa szerint több szempontból is nőhet még az ázsiója, és a “sztársággal” járó dolgokat is megszokta már.

Hírdetés

– Úgy érzem, van még bennem növekedési potenciál, mind teljesítmény, mind a piaci érték szempontjából. Voltak elődeim, akik el tudtak szerződni külföldre, de a futball akkor üzletileg nem volt annyira kiforrott, mint manapság. Eleinte nagyon furcsa volt, de mára kezdem megszokni, hogy sztárként kezelnek, az utcán odajönnek egy autogramért, újságok címlapjain látom magam, a fizetésemet fürkészik. Megedződtem, hogy a futballban nagyon érdekfeszítő, hogy ki mennyit keres, miért keres annyit, vajon megérdemli-e. (…) Az eddigi pályafutásomból azt szűröm le, hogy ahhoz, hogy valóban sztár lehessél, három dolog kell: tehetség, egyéniség és profi menedzsment. A tehetségemet igazolja, hogy a magyar bajnokságból el tudtam szerződni a PSV Eindhovenhez, majd az Anzsihoz – amit sokan értetlenkedve fogadtak, pedig az akkor toptranszfernek számított -, majd pedig a Dinamo Moszkvához. (…)

Dzsudzsák jelentős fizetése kapcsán is kifejtette véleményét.

– Az orosz fizetési listán a 21. helyen állok, tisztában vagyok azzal, hogy a keresetem a magyar viszonyokhoz képest bődületesen nagy. (…) Az én fizetésem (2,5 millió euró – a szerk.) azonban korántsem a csillagos ég, a csapattársam, az egykori német válogatott és a Schalke korábbi kiválósága, Kevin Kuranyi több mint 5 millió eurót keres. (…)

A 28. születésnapját éppen ma ünneplő szélső szerint lehet még néhány nagy dobása, és úgy érzi, eddigi döntései is őt igazolták.

– (…) Úgy érzem, újra emelkedő pályára kerültem, bízom benne, hogy van még a karrieremben 6-7 aktív év. Természetesen vágyom egy topcsapatba, de az sem keserít el, ha Oroszországban maradok. (…) Többen vádoltak azzal, amikor Oroszországba szerződtem, hogy az a bajnokság egy játékostemető. Úgy érzem, hogy az idő engem igazolt, az orosz csapatban való szereplés igenis lehet egy nagy európai topcsapat előszobája. (…) A pályafutásommal talán utat törhetek a többiek előtt – tette hozzá az interjúban.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »