Dzsudzsák Balázs elárulta, miért nem szerződött Magyarországra

Dzsudzsák Balázs elárulta, miért nem szerződött Magyarországra

Dzsudzsák Balázs, az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba 32 esztendős, 98-szoros válogatott szélsője a Nemzeti Sportnak adott interjúban arról beszélt, hogy számára a legtöbbet a válogatott jelenti, azt állította, hogy ha megadatott volna neki, hogy a Real Madridban futballozzon, akkor sem helyezné a klubját a válogatott elé. A 2020-as Európa-bajnokság selejtezői előtt nem akart esélylatolgatásba bocsátkozni, annak örül, hogy nem kapott nagyon erős ellenfelet a nemzeti csapat, de minden a pályán dől majd el.

Marco Rossival kilábalt a hullámvölgyből a válogatott, kialakult a csapat magja, és azt reméli, hogy olyan teljesítményt nyújtanak majd, hogy a végeredménytől függetlenül emelt fővel jöhessenek le a pályáról. Az idén elérheti a 100. válogatottságát, de
a pályafutása megkoronázásának tartaná, ha ott lehetne jövőre a részben hazai rendezésű Eb-n.
Dzsudzsák 32 évesen még nem gondolkodik a visszavonuláson. „Teszem a dolgom, és amíg fittnek érzem magam, amíg elkerülnek a sérülések, és amíg segíthetek a válogatottnak, addig nem gondolok arra, hogy szögre akasztom a cipőt” – mondta a szélső, és megismételte egy korábbi kijelentését, hogy

Hírdetés

ha akad olyan labdarúgó, aki leszaggatja róla a mezt, és többet tesz a válogatott játékához, akkor sértődöttség nélkül ül le a kispadra.
A nyári munkanélküliség és klubváltás kapcsán elmondta, a holland újonc Fortuna Sittard szerződtette volna, de azt nem fogadta el, és mivel Európából nem volt más komoly ajánlata, ezért tért vissza az Emírségekbe. A nyáron tárgyalt a Vidivel, és edzett a Ferencvárosnál, beszéltek is a hazatéréséről, de ebből nem lett semmi.

„Ha hazaigazolok, az nem az anyagiak miatt lesz, hanem azért, hogy megkapjam a tiszteletet és a bizalmat.
Ami a Vidit illeti: nem a fizetésen múlt, egyéb részletekben nem tudtunk megegyezni”
– mondta a hazatérésről, és hozzátette, azt igyekezett titokban tartani, hogy a Népligetben készült, mert a Fradinak és magának sem akart kellemetlenséget.

Dzsudzsák elismerte, hogy nagy megkönnyebbülést jelentett neki, hogy az ősszel, a Nemzetek Ligája-mérkőzések előtt nem füttykoncerttel fogadták a szurkolók. „Megható és felemelő érzés volt, nem győztem eléggé hálálkodni a fogadtatásért. Akadtak gyengébb meccseim, de ha a hozzáállásomat kritika érhetné, nem vastaps fogad” – mondta a válogatott csapatkapitánya.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »