Dzsihadistákat kapcsoltak le a kölni karnevál első napján – IÁ-katona volt az egyik ártatlan menekült

Dzsihadistákat kapcsoltak le a kölni karnevál első napján – IÁ-katona volt az egyik ártatlan menekült

Két iszlamistát vettek őrizetbe a német rendőrök, miután három tartományban (Berlinben, Észak-Rajna-Vesztfáliában és Alsó-Szászországban) egyidejű razziát tartottak – írja a Tagesschau.de. A gyanú szerint a dzsihádisták újabb terrortámadást készítettek elő.

Az összehangolt rendőrségi akcióban négy lakást és két munkásszállót kutattak át a német fővárosban, Észak-Rajna-Vesztfália tartományban pedig egy menekültszállót vizsgáltak át az egyenruhások.

Az első számú gyanúsított egy algériai férfi, akit a Kölnhöz közeli atterdoni menekültszállón fogtak el.

A férfi az Iszlám Állam nevű terroristaszervezet tagja lehetett Szíriában, aki több személyazonosságot is használt, míg eljutott Németországig.

Hírdetés

Kölnben csütörtökön kezdődött az utcai karnevál. A városban soha nem látott rendőrségi készültség van. Közel 2500 rendőr állt szolgálatba. Az egyenruhások 12 órás szolgálatokat teljesítenek, és folyamatos túlórák várhatóak. A rendőrök mellett a mentők és a tűzoltók 830 munkatársát rendelték be a karneváli időszakra.

Köln városvezetése 475 ezer eurót (közel 148 millió forint) költött a közbiztonság fejlesztésére.

A szilveszteri szexuális támadások után a nyugatnémet város rendőrségét a sajtó és a német politikai vezetők is pellengérre állították. Köln vezetése és Jürgen Mathies, az új rendőrkapitány még egy baklövést nem engedhet meg magának.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »